Trofejna sala plivačko vaterpolo kluba Jadran Carine bogatija je za još jedan trofej.

Mladi vaterpolisti velikana sa Škvera, možemo reći očekivano, vratili su se sa zlatnim medaljama iz Dubrovnika, osvojivši turnir Olimpijskih nada 2003. godište i mlađi. Dječake sa Škvera na put do zlatne medalje poveli su treneri Srđan Lazarević i Filip Andrić. Novljani su u grupi pobijedili kolege iz Budve sa rezultatom 12:8. Zatim su nastavili u još boljem ritmu i doplivali do pobjede protiv VA Cattaro 15:6. Uz bezuslovnu podršku trenera, Jadranaši su “kišom” golova u bazenu “potopili” vaterpoliste VK Bijela sa 20:2. Tokom polufinale utakmice pitanje pobjednika nije bilo upitno. Jadran je bio na visini zadatka, slavio je protiv VK KPK Korčula 18:2. Finalna utamica, puna uzbuđenja i izazova, pokazala je koliko je sportsko srce i želja Jadranša. Dječaci sa Škvera bili su bolji od  VK Jug Croatia Osiguranje 6:5. Treće mjesto zauzeo je VK KPK Korčula, a četvrto mjesto pripalo je Budvanima.

Kada za jedan sportski klub, kakav je naš Jadran, možemo kazati da je ne samo klub, već i dom našoj djeci i omladini, onda je sasvim jasno o kakvoj vaterpolo školi i tradiciji je riječ. A svemu tome svjedoči želja, trud, uspjesi sportista i trenera. Sreću i ponos nakon velikog finala podijelio je sa nama trener vječitih šampiona, Srđan Lazarević.

jadran-carine-mladi-181210-1

“Turnir se igrao u velikom ritmu, a finale je bilo neizvjesno. Moju djecu do zlata vodila je, pored svega, želja za pobjedom”, kazao nam je sa puno emocija trener Srđan Lazarević. Istakao je da nije lako bilo igrati sa umorom, zatim su uslijedile povrede pojedinih igrača što je smanjilo rotaciju u igri…ali ipak, trener je vjerovao u Jadranaše.

“Igrali su teških ruku, umor…znate, to je generacija djece koja nije navikla na poraze. Od njih se očekuje da budu najbolji, a to nije baš pravedno. To nije ni lako jer i djeca ostalih klubova takođe napreduju”, ponosno je istakao trener Lazarević, uvažavajući sve rivale. Naglasio je da je suđenje bilo korektno, kao i organizacija turnira.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Ivan Jurišić, Trpanjac iz Jug CO. Za najboljeg strijelca proglašen je Jadranaš Matija Sladović, a najbolji igrač bio je Jadranaš Jovan Vujović.

Vaterpolo klub Jadran je svoje postojanje utemeljio prije više od 90. godina na bezgraničnom trudu, radu, vjerovanju, poštovanju…i sve to, do dana danas, prenosi se na sve generacije. A Jadranova djeca plivaju sigurnim vodama, vodama koje ih vode do najljepšeg odličja.

Za PVK Jadran Carine na turniru nastupili su: Radović Ilija, Bošković Marko, Vujović Jovan, Krivokapić Danilo, Moračanin Nemanja, Vukićević Lazar, Stevović David, Radović Vasilije, Vujičić Damjan, Sladović Matija, Roćenović Nikola, Babić Ilija, Čvorović Đorđe, Tomašević Krsto, Kujović Amar, Sijerković Luka.