Barselona je bila danas domaćin žrijeba najelitnijeg vaterpolo takmičenja Evrope – Evroliga. Ispred hercegnovskog Jadrana Carine prisustvovao je direktor Miloš Mračević. Aktuelni višestruki crnogorski šampion nalazi se u grupi A: Atletic Barceloneta, Olympiacos Piraeus, Jadran Carine, Szolnoki Dozsa, QR 3 A,  Spandau, Jug Dubrovnik i QR 3 B. Prva utakmica Novljana, protiv dubrovačkog Juga, najavljuje jak start takmičenja, a nema sumnje da će uz utakmice regionalne lige biti prikazan kvalitetan vaterpolo.
Grupu B čine: FTC Telekom Budapest, Mladost Zagreb, Pro Recco, QR 3 C, QR 3 D, Waspo 98 Hannover, CN Marseille, Dinamo Tbilisi.
Raspored utakmica Jadrana
Jadran će prvu utakmicu Evrolige igrati protiv dubrovačkog Juga na svom terenu, dok drugu utakmicu igra protiv mađarskog Solnoka takođe kod kuće. Treća utakmica Novljana je gostovanje grčkom Olimpijakosu. Četvrta utakmica zakazana je protiv njemačkog Špandaua, gdje su Novljani gosti, a naredna će biti odigrana u Herceg Novom protiv španske Barselonete.
Šestu utakmicu Jadranaši će igrati kao gosti, sedmu kod kuće, osmu će putovati i devetu utakmicu takođe, a protivnika će saznati naknadno. Deseta utakmica Evrolige za momke sa Škvera zakazana je protiv Barselonete, a Španci su domaćini. Jadran će u jedanaestoj utakmicu dočekati Špandau, a nakon toga Olimpijakos. Solnok je domaćin protiv Jadranaša u trinaestoj utakmici evropskog takmičenja klubova, a nakon toga izabranike Petra Radanovića dočekaće i dubrovački Jug.
LEN Wild Card
Početkom ljeta ekipa sa Škvera dobili je poziv za dobijanje Wild Card-a za Ligu Šampiona, za naredne tri takmičarske sezone, od strane Evropske Asocijacije vodenih sportova (LEN).
Ovim se Jadran Carine svrstava među 12 elitnih klubova iz devet evropskih država, koji su svojim konstantnim rezultatima, nastupom u evropskim klupskim takmičenjima i organizacijom kluba, zavrijedili ovaj status.
Pozivnica omogućuje da preskoče kvalifikacione turnire i plej of, te da se klub direktno nađe u završnoj fazi takmičenja među 16 klubova od kojih će 12 biti dobijeni kroz Wild Card program, a četiri kroz kvalifikacije. Preliminarna faza takmičenja se sastoji od 14 utakmica (7 kod kuće i 7 u gostima) koje igraju ekipe svrstane u dvije grupe po 8 klubova.