Plivački vaterpolo klub Jadran Carine danas je počeo realizaciju projekta regionalne saradnje, “Western Balkans Water Polo Cup” za vaterpoliste 2006/2007 godište, zajedno sa VK Vojvodina, PK Skopje i VK Banja Luka koji je podržao Fond za Zapadni Balkan.
Na pres konferenciji, održanoj u trofejnoj sali kluba, predsjednik kluba Đuro Marić pozdravio je prisutne i poželio klubovim učesnicima projekta da imaju odličan turnir.
Direktor kluba, Miloš Mračević, zahvalio se prisutnima i istakao da bez klubova učesnika, projekat ne bi bio realizovan.
 “Zahvaljujem se predstavnicima klubova koji su sa nama krenuli u aplikaciju projekta i pokazali da svi imamo jedan dobar kapacitet za pripremu, i realizaciju projekta”, kazao je Mračević.
Dodao je da se ovom saradnjom pokazuje da klubovi učesnici, imaju širinu i kapaitet za dodatne mogoćunost i saradnju za najmlađe.
“Sport ne mora uvijek biti samo sport, već je i jedna ekonomska strana. Želim dobrodošlicu svima i da imaju dobar turnir, da steknu nova sportska i životna prijateljstva. Ubijeđen sam da ćemo opravdati povjerenje”, zaključio je Mračević.
Ispred Ministarstva Vanjskih poslova Crne Gore, Borka Marinović, kazala je da je Jadran prepoznatljiv kao dobar domaćin.
“Ministarstvo Vanjskih poslova je koordinator svih aktivnosti vezanih za Fond za zapadni Balkan. Sve ovo će dati podsticaj drugim klubovima i pokazaće značaj regionale saradnje”, istakla je Marinović.
Ksenija Vukmirović, ispred Fond za Zapadni Balkan, naglasila je da je Fondu drago što je podržao inicijativu kao što je ova, te da je ovo prvi put da je sportski projekat podržan u Crnoj Gori od strane Fonda.
“U potrazi za kredibilnim partnerima kao što je Jadran, zadovoljni smo kvalitetom saradnje. Vjerjemo da promocija regionalne saradnje u sportu je jedan od najvažnijih koraka. Zahvaljujem se vaterpolo klubovima učesnicima, vjerujem da će naučiti nove tehnike vaterpola i stvoriti dugovječna prijateljstva. Želim uspješan turnir”, poručila je Vukmirović.
Ispred vaterpolo kuba Vojvodina, trener Zoran Maslovar, rekao je da biti dio ovakvog projekta je zadovoljstvo, a posebno jer se dešava u Herceg Novom.
“Nadam se da će sva djeca osjetit toplinu druženja, odigrati dobar i korektan turnir. Hvala Jadranu. Ovdje su svi uvijek odlično ugošćeni”, kazao je Maslovar.
Predsjednik vaterpolo kluba Banja Luka, Slobodan Grahovac, naglasio je da je Herceg Novi mjesto prebogate vaterpolo istorije.
“Ovaj projekat i saradnja će da se šire i da dobiju viši nivo. Sport je nešto što je danas imperativ i zahvaljujem se Jadranu i Fondu za Zapadni Balkan”, zaključio je Grahovac.
Nakon pres konferencije održan je svečani koktel u resto baru “Jadran”, na Škveru, gdje su  prisustvovali predstavici klubova, brojne zvanice i mediji.
Raspored utakmica:
6. septembar: 17.00 časova PK Skopje – VK Vojvodina; 18.00 časova PVK Jadran Carine – VK Banja Luka.
7. septembar: 17.00 časova VK Banja Luka – PK Skopje; 18.00 časova PVK Jadran Carine – VK Vojvodina.
8. septembar: 10.00 časova VK Banja Luka – VK Vojvodina; 11.00 časova PVK Jadran Carine – PK Skopje.
WESTERN_BALKANS_WATER_POLO_CUP__JADRAN_CARINE
Jadran Carine ambasador Fonda za Zapadni Balkan
Podsjećamo, direktor plivačkog vaterpolo kluba Jadran Carine Miloš Mračević i direktor Fonda za Zapadni Balkan Gjergj Murra potpisali su 23. maja, u Tirani, Ugovor o donaciji Fonda. Time je podržana ideja Jadrana za povezivanje četiri kluba iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Srbije i Crne Gore. Potpisivanjem ugovora Jadran je postao jedan od ambasadora misije Fonda za Zapadni Balkan, namjenjen uspostavljanju i razvoju regionalne saradnje među ljudima