Prvog marta tekuće godine plivački vaterpolo klub Jadran Carine raspisao je veliki upis novih članova. Tokom marta mjeseca u Jadranovoj školi plivanja upisano je 74 nova polaznika. Trenutno škola plivanja sa novim članovima i onima koji su već trenirali broji preko 110 članova. Promotivni uspis novih članova još traje te svi novi polaznici rođeni 2007. godine i mlađi imaju besplatne trening do 01. juna 2017. godine. Iz dana u dan pristižu novi članovi, ali i odlaze oni polaznici koji su uspiješno prošli obuku kroz školu plivanja, te nastavljaju treniranje u školi vaterpola ili mlađoj plivačkoj sekciji.

Škola plivanja radi svakim danom u popodnevnom terminu od 15:00h i jutranjem od 09:00h na bazenu Instituta Igalo, kako bi svi oni koji žele da treniraju mogli stići na treninge zaviso o smjeni nastave u školama. Za rad sa najmlađim polaznicima zadužena je trener plivanja Željka Ivičević koja već punih 33 godine uči prve plivačke zaveslaje najmlađe Novljane. U stručnom radu škole plivanja takođe učestvuje i trenerica Milica Ćorović.

Početkom maja planirano je preslejnje trenažnih aktivnosti na ljetnji bazen Jadran na Škveru a termini treninga ostaće isti.