U trećem krugu kvalifikacija za Ligu šampiona Jadran Carine je gostovao fancuskom Marseju i ostvario pobjedu u prvoj utakmici rezultatom 6:7.

Na samom početku utakmice domaćin je držao pod kontrolom tok utakmice i prvi period rješio u svoju korist rezultatom 3:2.

Naši momci nisu dozvoljavali domaćinu da poveća svoju prednost pa su dobrom igrom održali priključak pa je druga četvrtina završena rezultatom 1:1.

Ali u trećoj jadranaši tok utakmice uzimaju u svoje ruke i treće period rješavaju u svoju korist rezultatom 1:3 i time prelaze u vodstvo pa je rezultat na kraju treće četvrtine bio 5:6 za naše momke.

U posljednjoj četvrtini naš tim preko Vladana Spaića povećava prednost na dva gola razlike ali već u sljedećem napadu Marsej ponovo smanjuje prednost našeg tima na jedan gola razlike. Ispostavilo se da su to jedina dva gola u posljednjoj četvrtini pa je ekipa Jadran ostvarila pobjedu rezultatom 6:7.

U našem timu istakli su se Danil Merkulov i Đuro Radović sa po 2 postignuta gola.

Revanš utakmica je na programu u srijedu 18.10.2017. godine u 19:00 časova na bazenu Instituta Igalo.

Marsej – Jadran Carine 4:4 (3:2, 1:1, 1:3, 1:1)

Sudije: Colominas (ESP), Severo (ITA).

Igrač više: Marsej 7(2), Jadran Carine 5(2)

Marsej: Hovhannisyan, Hoepelman, Olivon, Constantin-Bicari 1, Marković 1, Vernoux, Kremers-Taylor, Đurđić 1, Marion-Vernoux 1, Kovačević, Vukičević, Camarasa 2, Šćepanović.

Jadran Carine: Kandić, Ukropina, Popadić, Kriještorac, D. Banićević, Merkulov 2, B. Banićević, Gardašević 1, Radović 2, Spaić 1, Drašković 1, Petković, Tešanović.