U prvoj utakmici četvrtfinala Evro Kupa Jadran Carine je gostovao u Napulju ekipi Posilipa i ostvario veliku pobjedu i kapital pred revanš u Herceg Novom.

Od samog starta oba tima su krenula oprezno i sa čvrstom odbranom. Italijani su poveli na polovini prve četvrtine, ali naš tim je već u sljedećem napadu iz igrača više postigao gol i izjednačio rezultat na 1:1 i tako je završila prva  četvrtina.

U drugoj četvrtini nakon 1:30 minuta Renzuto Iodice postiže gol za domaći tim i povećava na 2:1. Međutim, Đuro Radović na dva minuta prije kraja druge četvrtine dovodi naš tim do izjednačenja i ujedno konačnog rezultat druge četvrtine, 2:2. Drugu četvrtinu je obilježio i 3 neiskorišćena igrača više na strani domaćina i dva na strani Jadrana.

U trećoj četvrtini se borba rasplamsala, pravi “rat” u bazenu. Posilipo otavara četvrtinu vodsvtom, ali naš tim preko Ukropine i Kovačića dolazi do preokreta i rezultat 3:4. Već u sljedećem napadu domaćin ponovo izjednačava rezultat na 4:4. Do kraja četvrtine jadranaši su uspjeli da ponovo dođu do vodstva i u posljednji period odu sa prednošću od jednog gola, 5:6.

Već u prvom napadu posljednje četvrtine Merkulov šalje naš tim na dva gola razlike, 5:7. Međutim, Italijani ne dozvoljavaju opuštanje i smanjuju razliku na 6:7. Dugo se čekao na obe strane do novog gola, ali onda na scenu stupa Vidović, pravo postiže gol sa igračem više na 1:40 prije kraja utakmice i ponovo dovodi naš tim na dva gola razlike, a zatim na 0:50 prije kraja utakmice, ponovo sa igračem više, postiže još jedan gol i postavlja konačan rezultat 6:9, što predstavlja veliki kapital pred revanš u Herceg Novom.

Revanš je za deset dana, 10.12.2016, na bazenu Instituta Igalo.

Posilipo – Jadran Carine 6:9 (1:1, 1:1, 3:4, 1:3)

Napoli, Piscina Scandone.

Sudije: Kouretas (Grčka), Szekely (Mađarska).

Igrač više: Posilipo 10(2), Jadran Carine 8(3).

Posilipo: Sudomlyak, Cuccovillo, Rossi, Foglio 1, Klikovac, Mattiello, Renzuto Iodice 1, Subotić 2, Vlachopoulos 2, Marziali, Dervisis, Saccoia, Negri.

Jadran Carine: Kandić, Ukropina 2, Popadić, Kovačić 1, Vidović 2, Merkulov 2, Baničević, Gardašević, Radović 1, Petković 1, Spaić, Pješivac, Šćepanović.