Trener vaterpolista Jadrana Vladimir Gojković “potopio” je noćas sa svojim nasljednicima zagrebačku Mladost 13.10 (3:5; 2:1; 4:2; 4:2), u 13. kolu A1 Regionalne lige.

Novljani su noćas prikazali žestoku borbu tokom cijele utakmice. Ovo je deseta pobjeda Jadrana u dosadašnjem dijelu takmičenja za sezonu 2018/2019.

Nakon utakmice trener Gojković je istakao da je Jadran noćas savladao ekipu koja do sada nije imala poraz.

“Mladost je prva na tabeli, evroligaška ekipa. Bila je ovo prava utakmica sa dosta plivanja. Čestitam igračima. Golman je bio na nivou, odbranio je dvije ključne lopte, jedan na jedan. Svi su dali doprinos”, jasan je Gojković.

Tok utakmice:

Prva četvrtina počela je golom iz kontre Ivana Buljbašića (0:1), a zatim je igrača više iskoristio sjajni Jadranaš Kanstantsin Averka i izjednačio na 1:1. Ubrzo je na drugoj strani uzvratio Miloš Ćuk (1:2). Igrača više iskoristio je i Đuro Radović koji je zatresao mrežu Mladosti za 2:2. Potom je Luka Bajić savladao našeg Slavena Kandića za 2:3. Naš Đuro Radović skrivio je peterac koji je iskoristio Miloš Ćuk (2:4). Mlados je došla do veće prednosti nakon što Kandić opet nije imao rješenje za noćas savršenog Miloša Ćuka (2:5). Jadranaš Vlado Popadić zatresao je mrežu gola Madosti, nakon što je Đuro Radović izborio isključenje (3:5). Tokom ovog perioda Slaven Kandić upisao je jednu odbranu, a isto toliko na drugoj strani Ivan Marcelić.

Druga četvrtina počela je u znaku odličnog Vlada Popadića koji je, sa igračem više, bio bolji od odbrane Mladosti (4:5). Ubrzo nakon toga, Antonio Petković je stvorio probleme čuvaru mreže Jadrana i iskoristio igrača više (4:6). Nezaustavljivi Vladan Spaić 40 sekundi pred kraj perioda, savladao je golmana Mladosti za 5:6 i olakšao dalji tok utakmice svojim saigračima. U ovom periodu Kandić je tri puta sačuvao mrežu Jadrana, a Marcelić je dva puta zaustavio šut Novljana.

Treću četvrtinu započeo je Ivan Buljbašić savladavši odbranu Novljana za 5:7. Nakon što je Konstantin Kharkov skrivio peterac, gol je postigao odlični Đuro Radović (6:7). Zatim je nezaustavljivi Vlado Popadić donio izjednačenje svojim drugovima (7:7). Kapiten Novljana Marko Petković donio je prvu prednost Jadranašima silovitim šutem (8:7) , nakon čega je Vladan Spaić izborio isključene i sa igračem više “pocijepao” mrežu gola Mladosti za 9:7. Potom je Cosmin Radu bio bolji od Kandića za 9:8. U ovom periodu Kandić je upisao tri, a Marcelić dvije odbrane.

Četvrta četvrtina počela je golom Cosmin Radua za 9:9. Ali je brzo odgovorio Kanstantsin Averka na drugoj strani golom za 10:9. Izjednačio je opet lako Cosmin Radu (10:10). Potom je Đuro Radović bio bolji od golmana Marcelića (11:10). Kanstantsin Averka poveo je Novljane do pobjede golom iz kontre za 12:10, a krajnji rezultat postavio je sjajni kapiten momaka sa Škvera Marko Petković (13:10). Kandić je upisao još tri odbrane, a Marcelić dvije.

Jadran je upisao 12 prekršaja, a Mladost 13. Sva četiri plivanja za loptu pripala su Novljanima. Jadranaši su devet puta osvojili loptu, a Zagrepčani 11. Novljani su upisali pet blokada, a Zagrepčani nijednu. Vatrepolisti Jadrana 13 puta su izgubili loptu, a igrači Mladosti 10. Novljani su šutirali 31 put ka golu Mladosti, a Zagrepčani ka golu Jadranaša 30 puta. Jadran je imao osam puta igrača više, a Mladost devet.

Utakmicu je sudio sudijski par Nenad Golijanin (SRB) i Petar Abramović (CG), delegat je bio Dragan Rajević (CG).

Naredna utakmica 14. kola A1 Regionalne lige naših Jadranaša, zakazana je za 16. februar kada Novljani gostuju ekipi Šapca.

PVK JADRAN CARINE HERCEG NOVI: Kandić Slaven 10 odbrana, Brkić Nikola, Popadić Vlado 3, Obradović Dimitrije, Banićević Dušan, Averka Kanstantsin 3, Mijušković Petar, Radović Danilo, Radović Đuro 3, Spaić Vladan 2, Drašković Dragan, kapiten Petković Marko 2, Tešanović Petar, Vučurović Uroš, trener Gojković Vladimir.

HAVK MLADOST ZAGREB: Ivan Marcelić kapiten 8 odbrana, Cosmin Radu 3, Lovre Miloš, Marino Čagalj, Miloš Ćuk 3, Antonio Petković 1, Jerko Anzulović, Franko Lazić, Luka Bajić 1, Matias Biljaka, Ivan Buljubašić 2, Konstantin Kharkov, Jerko Jurlina, Branimir Herceg, trener Zoran Bajić.