Plivački vaterpolo klub Jadran Carine realizuje projekat regionalne saradnje, “Western Balkans Water Polo Cup” za vaterpoliste 2006/2007 godište, zajedno sa VK Vojvodina, PK Skopje i VK Banja Luka koji je podržao Fond za Zapadni Balkan. Povodom ovog događaja, pres konferencija za medije zakazana je 6. septembra u 11 časova, u trofejnoj sali Jadrana, na Škveru. Nakon pres konferencije planran je svečani koktel u resto baru “Jadran”, na Škveru, čemu će prisustvovati ambasadori zemalja učesnica, predstavnici Minstarstva sporta i ministar sporta Crne Gore, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.
Takođe, od 6. do 8. septembra održaće se aktivnosti koje su predviđene projektom – predavanja za mlade vaterpolo ekipe, treninzi i utakmice.
Raspored utakmica: 6. septembar u 17.00 časova PK Skopje – VK Vojvodina, u 18.00 časova PVK Jadran Carine – VK Banja Luka; 7. septembar u 17.00 časova VK Banja Luka – PK Skopje, u 18.00 časova PVK Jadran Carine – VK Vojvodina; 8. septembar u 10.00 časova VK Banja Luka – VK Vojvodina, u 11.00 časova PVK Jadran Carine – PK Skopje.
Jadran Carine ambasador Fonda za Zapadni Balkan
Podsjećamo, direktor plivačkog vaterpolo kluba Jadran Carine Miloš Mračević i direktor Fonda za Zapadni Balkan Gjergj Murra potpisali su 23. maja, u Tirani, Ugovor o donaciji Fonda. Time je podržana ideja Jadrana za povezivanje četiri kluba iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Srbije i Crne Gore.
Potpisivanjem ugovora Jadran je postao jedan od ambasadora misije Fonda za Zapadni Balkan, namjenjen uspostavljanju i razvoju regionalne saradnje među ljudima i institucijama. Uz sportske uspjehe,  doprinosi i društvenom razvoju lokalne zajednice.