Plivački vaterpolo klub Jadran Carine i Herceg Novi ugostili su mlade vaterpoliste iz švedskog grada Malmo, klub Ran. Šveđani su strenirali i igrali sparing utakmice sa mladim Jadranašima, a pored vaterpolo usavršavanja vremena se našlo i za druženje. Trener ekipe Rana, Metju Parsonejdž, kazao je da je mnogo naučio od Jadranovih trenera i pohvalio njihove dječake.
“Nakon svakog sparing treninga, čak iako neki ne govore engleski, oni priđu i pruže ruku i gledaju pravo u oči. Taj kontakt očima znači mnogo. Igraju najčistiji vaterpolo, fer. Savršen stil vaterpola, vaš vaterpolo je impresivan”, istakao je Metju Parsonejdž.
Dodao je da je od Jadranovih trenera naučio mnogo toga.
“Vaši treneri savršeno znaju kako da igrači postave tijelo tokom igre, kako da se brane i drže loptu… Ja sam od njih naučio puno. Veoma sam zahvalan Jadranu na svemu”, kazao je Parsonejdž.
water polo club RAN Sweden
Direktor Jadrana, Miloš Mračević, vaterpolistima Rana priredio je kratku, ali nezaboravnu pauzu između treninga.
U Trofejnoj Sali crnogorskog šampiona ispričao im je bogatu istoriju vaterpola i plivanja “zvijezde Škvera”, a takođe upoznao ih je i sa načinom rada kluba, organizacijom treniranja i takmičenja.
Ekipa Rana nije krila i oduševljenjem Herceg Novim i Škverom.
“Herceg Novi je fantastičan. Ovdje imamo mnogo prostora za treninge, zaista je bazen Jadrana i teretana odlična. Sve je čisto, uredno. Posebno smo oduševljeni terasom iznad Jadranove teretane, koja ima pogled na more i gradsku luku. Doći ćemo opet”, poručio je Parsonejdž.