Vaterpolisti hercegnovskog Jadrana pobjedili su noćas ekipu imenjaka iz Splita rezultatom 13:11 ( 4:2; 3.2; 3:5; 3.2), u 15. kolu A1 regionalne ligle. Izabranici trenera Vladimira Gojkovića upisali su 12. pobjedu u dosadašnjem djelu takmičenja. Utakmica je bila vrlo uzbudljiva i dinamična.

Trener Jadrana, Vladimir Gojković, kazao je da je ovo bila teška utakmica i čestitao ekipama.

“Imali smo dobar start, ali smo greškama vratili protivnika u igru. Nakon toga je bilo neizvjesno do kraja. Odlična partija, pobjeda nam znači, dobili smo evroligašku ekipu. Moramo smanjiti broj primljenih golova”, jasan je Gojković.

Jadranaš Đuro Radović, koji je noćas zatresao mrežu protivnika četiri puta, rekao je da su Novljani očekivali tešku utakmicu.

“Teško gostovanje, kao i uvijek u Splitu. Najbitnije je da smo ušli motivisani. Primili smo par lakih golova, četiri peterca, moramo svesti na minimum. Bitno je da smo uzeli tri boda, okrećemo se utakmici Len Kup-a”, istakao je Radović.

Naredna utakmica momaka sa Škvera zakazana je za 27. februar, kada naši momci gostuju ekipi OSC-a Budapest, gdje će odmjeriti snage u drugoj polufinalnoj utakmici LEN Euro Cup-a.

Tok utakmice:

Prva četvrtina počela je odbranom Slavena Kandića. Prvi gol je dao kapiten Jadrana sa igračem više, Marko Petković (1:0). Nakon njega gol je postigao i sjajni Đuro Radović za 2:0. I drugi put odbrana Splićana nije imala rešenje za nezaustavljivog Radovića (3:0). Kapiten Novljana Marko Petković pocijepao je mrežu Splićana za 4:0. Za Splićane prvi gol dao je Anđelo Šetka, iskoristivši igrača više za 4:1, nakon šest ipo minuta igre. Ubrzo, i drugi gol za Splićane dao je Šetka (4:2). Naš golman Slaven Kandić upisao je tri odbrane u ovom periodu.

Drugi period počeo je golom Anđela Šetke za 4:3. Potom je igrača više iskoristio Dimitrije Obradović i povećao prednost Jadrana (5:3). Jadranaš Kanstantsin Averka bio je bolji od Splićana i postigao gol za 6:3. Ante Visković savladao je našeg Kandića za 6:4. Nakon što je Petar Mijušković skirivo peterac, šut Zvonimira Butića zaustavio je “čelični” Kandić. Prednost Jadrana potom je uvećao kapiten Novljana Marko Petković (7:4). Naš čuvar mreže upisao je još tri odbrane, a na drugoj strani Mate Anić dvije.

Treći priod bio je vrlo dinamičan, prava vaterpolo poslastica! Nathan Power postigao je gol za Splićane (7:5). Na to je brzo odgovorio Kanstantsin Averka, iskoristivši igrača više, za 8:5. Zvonimir Butić smanjio je prednost Jadrana, iskoristivši igrača više (8:6). Nakon što je Đuro Radović skrivio peterac, gol za Splićane dao je Marin Delić (8:7), a potom je njegov kolega Ante Visković doveo Splićane do izjednačenja (8:8). Potom je Jadranaš Vlado Popadić “slomio” golmana Splita za 9:8. Nakon što je Novljanin Dragan Drašković skrivio peterac, Slavena Kandića savladao je Anđelo Šetka za 9:9. A Potom je Šetka skrivio peterac, koji je iskoristio Đuro Radović za 10:9. Čuvar mreže Jadrana upisao je još tri odbrane, a na drugoj strani bazena Mate Anić dvije.

Četvrta četvrtina počela je sjajnim golom Novljanina Đura Radovića za 11:9, koji je iskoristio igrača više. Zatim je Vlado Popadić skrivio peterac koji je iskoristio Anđelo šetka za 11:10. To je bio četvrti peterac za domaćina. Nakon što je Vladan Spaić izborio isključenje, Kanstantsin Averka postigao je bitan gol za Novljane (12:10). Ali je ubrzo Marin Delić savladao našeg Kandića za 12:11. Potom je brilijantni Kanstantsin Averka zatresao mrežu Splićana za pobjedničkih 13:11. Kandić je upisao još tri odbrane, a Anić jednu.

Utakmicu je sudio sudijski par Lazar Anđelić (SRB) i Igor Virijević (SRB), a delegat je bio Luko Vuletić (HR).

Novljani su ka golu Splićana uputili 23 šuta, a Splićani su šutirali 34 puta. Domaćini su iskoristili tri od četiri peterca, a Jadran Carine jedan od jedan. Čuvar mreže Jadrana Kandić upisao je 12 odbrana, a na drugoj strani Anić pet. Novljani su upisali 15 prekršaja, a Splićani 12. Sva četirti plivanja za loptu pripala su domaćinu. Jadran je iskoritsio sedam puta igrača više (od 11), a Splićani četiri puta (od 11). Izabranici Vladimira Gojkovića ostvarili su četiri bloka, a domaćini dva.

PVK JADRAN CARINE HERCEG NOVI: Slaven Kandić, Nikola Brkić, Vlado Popadić 1, Obradović Dimitrije 1, Dušan Banićević, Kanstantsin Averka 4, Petar Mijušković, Filip Gardašević, Đuro Radović 4, Vladan Spaić, Dragan Drašković, kapiten Marko Petković 3, Petar Tešanović, Uroš Vučurović, trener Vladimir Gojković.

VK JADRAN SPLIT: Mate Anić, Petar Čondić Kadmenović, Ivan Domagoj Zović, Ivan Krapić, Zvonimir Butić 1, Duje Pejković, Nathan Mickenzie Power 1, Boris Popović, Ante Visković 2, Nikola Milardović, kapiten Anđelo Šetka 5, Toni Kuničić, Martin Čelar, Marin Delić 2, trener Ivan Asić.