Vaterpolisti Jadran Carina Herceg Novi “srušili” su noćas beogradski Partizan rezultatom 11:8 ( 3:2; 2:1; 3:2; 3:3) , u 17. kolu A1 Regionale lige. Novljani su tako upisali 14. pobjedu, uz samo tri poraza, u dosadašnjem dijelu ovog takmičenja. Izabranici Vladimira Gojkovića su u nezavidnoj situaciji, jer je olujni vjetar uništio bazen Instituta, pa su pimorani da putuju kako bi trenirali u Nikšiću. Ali ni to ih nije poremetilo da nastave pobjednički niz.

Naredna utakmica naših momaka zakazana je za 20. mart, dočekuju ekipu POŠK-a.

Glavni “krivac” za pobjede Jadrana, trener Vladimir Gojković, kazao nam je noćas nakon trijumfa da je ovo bila teška utakmica.

“Imali smo dobro otvaranje utakmice, nakon toga veliki broj promašenih zicera i dali priliku Partizanu da se vrati, koji se borio maksimalno. Bilo je dosta grešaka, neiskorištenih šansi. Vidi se da smo u neku rukui prazni nakon svega šta smo prošli u proteklom periodu. Ne mogu zamjeriti igračima, ne mogu reć da nisu bili motivisani. Drago mi je da smo pobjedili, da osiguramo to drugo mjesto još jednom pobjedom pred završni turnir”, jasan je Gojković.

Dimitrije Obradović je istakao da je ovo bila dobra utakmica za publiku.

“Borili smo se i mi i oni. Vratili smo se u igru i napravili sigurnu razliku. Spremamo se za POŠK, Euro Kup i završetak Regionale lige final four”, kazao je Obradović.

Tok utakmice:

Prvu četvrtinu započeo je sjajni Jadranaš Vlado Popadić golom za 1:0, a potom je Đuro Radović zatresao mrežu Partizana za 2:0. Prvi gol za Partizan dao je Petar Kasum, iz kontre (2:1). Igrača više iskoristio je nezaustavljivi Vladan Spaić za 3:1. Lazar Vićković savladao je našeg Kandića za 3:2.Čuvar mreže Novljana Slaven Kandić upisao je četiri odbrane, a golman Partizana Milan Bulajić dvije.

U drugom periodu igra je bila tvrda na obje strane bazena, pa tako dugo nije bilo gola obje ekipe. Za Aleksandra Radanovića naš golman Kandić nije imao rešenje, pogodio je iz kontre za 3:3, nepuna dva minuta pred kraj perioda. Brzo je zatim Dimitrije Obradović uzvratio munjevitim golom za 4:3. Brilijantni Petar Mijušković slomio je odbranu Beograđana za 5:3. Bulajuć je upisao šest odbrana, a Kandić jednu.

Jadranaš Dimitrije Obradović zatresao je mrežu Beograđana, u trećem periodu, za 6:3 i poveo Novljane ka pobjedi. Petar Kasum smanjo je prednost Novljana (6:4). Savršeni Dragan Drašković pogodio je za 7:4! Zatim je Miloš Korolija pogodio mreži Novljana za 7:5, ali brzo je Dragan Drašković uzvratio sjajnim golom za 8:5. Kandić je sačuvao mrežu Jadrana još pet puta, a Bulajić Partizana četiri puta.

Četvrta četvrtina počela je golom neustrašivog Vladana Spaića (9:5), iskoristio je igrača više i postavio temelje pobjede Novljana. Potom je kapiten momaka sa Škvera, Marko Petković, zatresao mrežu Partizana, u svom stilu, za velikih 10:5. Zatim je sjajni Uroš Vučurović bio bolji od golmana Beograđana i pogodio za 11:5. Nikola Radonjić na drugoj strani dao je gol, sa igračem više, za 11:6. Našeg Petra Tešanovića savladao je i Lazar Vicković (11:7). Igrača više iskoriso je i Petar Smiljević za 11:8. Nakon toga gol je čuvao Kandić i upisao još dvije odbrane, a golman Partizana Bulajić još dvije.

Utakmicu je sudio sudijski par Lazar Anđelić (SRB) i Dragan Štampalija (HR), delegat je bio Goran Arnautović (SRB).

Jadranaši su 27 puta šutirali ka golu Partizana, a Beograđani 32 puta ka golu Novljana. Momci sa Škvera šest od devet puta su iskoristili igrača više, a igrači Partizana četiri od osam. Jadran nije iskoristio dva šuta iz kontre, a na drugoj strani domaćini jesu dva od dva. Obje ekipe imale su po 11 izgubljenih lopti. Novljani su devet puta osvojili loptu, a Beograđani sedam. Pet blokova upisali su Jadranaši, a bez blokova bili su domaćini. Plivanje za loptu tri puta pripalo je Jadranu, a Partizanu jednom. Novljani su upisali osam prekršaja, a domaćini devet.

PVK JADRAN CARINE HN: Slaven Kandić 13 odbrana, Nikola Brkić, Vlado Popadić, Dimitrije Obradović, Dušan Banićević, Kanstantsin Averka, Petar Mijušković, Filip Gardašević, Đuro Radović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, kapiten Marko Petković, Petar Tešanović, Uroš Vučurović, trener Vladimir Gojković.

VK PARTIZAN: Milan Bulajić 14 odbrana, Mihajlo Andrin, Petar Kasum, kapiten Miloš Korolija, Nešić Aleksa, Petar Tomić, Petar Smiljević, Lazar Vićković, Barać Andrej, Aleksandar Radanović, Nikola Radonjić, Bilal Gbadamasi, Vlahović Matija, Stefan Branković, trener Stefan Ćirić.