Vaterpolisti Jadrana Carine osvajači Prvenstva CG za 2007. godište

Trofejna sala PVK Jadrana Carine bogatija je za pehar osvajača prvenstva Crne Gore 2007. godište!

Mladi Novljani bili su ubjedljivi na finalnom turniru, u Budvi, i uz podršku trenera Dušana Ivanovskog i Zorana Ivanovskog bez greške trijumfovali. Do finala su došli pobjedom nad VK Budva, a za prvo mjesto savladali su VK Primorac.

Dušan Ivanovski kazao je ponosno da su se djeca borila i da im se nema šta zamjeriti.

“U polufinalu i finalu vidjele su se oscilacije tokom igre, zbog manjeg broja odrađenih treninga, zbog nedostatka bazena”, rekao je Ivanovski.

Dodao je da je utakmica protiv Primorca bila teška, ali da vjeruje da će djeca podići formu narednih dana jer počinju treninzi na otvorenom bazenu Jadrana.

“Nadam se da će nam ti treninzi podići formu, jer nas očekuje memorijalni turnir Tomo Udovičić na kojem će biti 24 ekipe iz Evrope”, poručio je Ivanovski.

jadran-carine-mladi-190415-2Kapice Jadranovih boja na ovom takmičenju ponosno su nosili: Aleksa Mandić, Vasilije Pakaški, Marko Nikezić, Vladan Gardašević, Vuk Radović, Aleksandar Vavić, Danilo Stupar, Strahinja Gojković, Nikola Petrović, Miljan Bošković, Luka Todorović, Ognjen Vučetić, Nemanja Motika, Slobodan Radanović, Đorđe Koprivica, Jovo Knežević i Miloš Nikezić.

TOK TAKMIČENJA:

Prvog dana završnog turnira prvenstva mladi Novljani nadigrali su ekipu VK Budva rezultatom 10:4 (1:2; 5:0; 2:0; 2:2). Strahinja Gojković postigao je 5 golova, Miljan Bošković i Danilo Stupar po 2, a Marko Nikezić jedan. Kod Budvana Ognjen Moračanin upisao je 2 gola, a po jedan Todor Vukčević i Stefan Kruta. Utakmicu su sudili Vasilije Kriještorac (KO) i Petar Abramović (KO).

jadran-carine-mladi-190415-3Drugog dana Jadranaši su za prvo mjesto savladali vječitog rivala, ekipu VK Primorac rezultatom 8:7 (1:1; 2:0; 4:3; 1:3). Kod Jadranaša Vasilije Pakaški i Strahinja Gojković upisali su po 3 gola, a Nikola Petrović i Miljan Bošković po jedan. Kod Kotorana istako se Miloš Milinić sa 3 gola, Vanja Gopčević 2, Đorđe Pejović i Andrija Roganović po jedan. Utakmicu su sudili Božo Đurašković (PG) i Miroslav Mijanović (HN).

Jadranovi dječaci primili su ukupno 11 golova, a postigli 18. Mladi Šampioni pokazali su jaku igru, dobru odbranu i odlične asistencije. Takođe, i ovoga puta naši šampioni vrlo vješto igru su ukrasili atraktivnim šraubama i vaterpolo “poslasticama”.