Vatrepolisti Jadrana Carine pobijedili su noćas, u Budvi, ekipu VA Cattaro rezultatom 20:4  (5:1; 5:0; 3:3; 7:0), u drugoj polufinalnoj utakmici Prvenstva Crne Gore 2018/2019.

Novljani su lako došli do finala. Izabranici Vladimira Gojkovića i u četvrtak su nadigrali VA Cattaro (17:3). Termini drugog polufinalnog para, u kojem će snage odmjeriti Primorac i Budva, biće određeni naredne sedmice.

Trener Vladimir Gojković, koji sa svojim igračima ispisuje zlatna slova vaterpolo istorije Jadrana Carine, kazao je da je ovo dosta ubjedljiva pobjeda.

“Tražili smo trening za ono što nas čeka dalje, to smo postigli. Ušli smo u finale Prvenstva Crne Gore, što je očekivano. Okrećemo se finalu Euro Kupa, pa ćemo se zatim da se okrenemo obavezama Regionalne lige i finalu Prvenstva”, jasan je Gojković.

Jadranaši se uskoro spremaju za Francusku, gdje će odigrati prvu finalnu utakmicu Euro Kupa 30. marta, protiv Marseja (CN Marseille).

TOK UTAKMICE:

Prva četvrtina počela je golom Dimitrija Obardovića za (1:0), a zatim je precizan bio i Kanstantsin Averka (2:0). Igrača više iskoristio je Filip Gardašević za 3:0, a potom je još jednom uvećao prednost Novljana (4:0). Za Cattaro prvi gol je dao Dušan Milaš (4:1), a sjajni Uroš Vučurović uvećao je prednost Jadrana (5:1).

U drugom periodu gol za Novljane dao je nezaustavljivi Vladan Spaić (6:1), potom je i Dragan Drašković pokorio odbranu Cattara (7:1). Bez greške je bio Nikola Brkić (8:1), a zatim je Petar Mijušković bez muke pogodio za 9:1. Nisu domaći imali rešenje za Dimitrija Obradovića koji je srušio odbranu za 10:1.

Jadranaš Filip Gardašević danas je bio na visni zadatka, gol za 11:1, a potom je iskoristio igrača više za 12:1. Kod domaćina Dušan Milaš postigao je još jedan gol (12:2), a potom je i Marko Mršić bio precizan (12:3). Nisu Novljani imali rešenje ni za Marka Milića (12:4). Lopta je još jednom slušala sjajnog Petra Mijuškovića (13:4).

Četvrti period otvorio je noćas raspoložen za pobjedu Kanstantsin Averka sjajnim golom za 14:4. Borbeni Spaić Vladan bio je nezaustavljiv (15:4), a kapiten momaka sa Škvera Marko Petković iskoristio je igrača više i “pocijepao” je mrežicu gola Cattara za 16:4. Noćas je Petar Mijušković bio raspoložen za goleadu i još jednom bez greške nadigrao Cattaro (17:4). I Dušan Banićević noćas je bio prejak za Cattaro (18:4), a Mijušković još jendnom precizan (19:4). Nepogrešiv šut Uroša Vučurovića namučio je odbranu domaćina (20:4).

Golmani Novljana, Petar Tešanović i Slaven Kandić, noćas su bili gotovo bez greške. Nisu dozvolili protivniku da dođe do iznenađenja.

PVK JADRAN CARINE: Slaven Kandić, Nikola Brkić 1, Vlado Popadić, Dimitrije Obradović 2, Dušan Banićević 1, Kanstantsin Averka 2, Petar Mijušković 4, Filip Gardašević 4, Danilo Radović, Vladan Spaić 2, Dragan Drašković 1, kap. Marko Petković 1, Petar Tešanović, Uroš Vučurović 2, trener Vladimir Gojković.

VA CATTARO: Milija Mandić, Jovan Pržica, Petar Vujošević, Dragan Marković, Marko Mršić 1, Marko Milić 1, Filip Jašović, Veljko Vujović, Dušan Milaš 2, Božidar Vuksanović, kap. Željko Dončić, Mlađan Gopčević, Vasilije Marinković, Nemanja Ćetković, trener Ivan Bjelobrković.