Četrnaestogodišnji vaterpolisti hercegnovskog Jadrana Carine i podgoričkog plivačko vaterpolo kluba Verde Aquatic, od petka do nedelje zajedno su trenirali na Škveru. Trener Jadranaša Filip Andrić i treneri podgoričkog tima, Aleksa Brkić i Nikola Mijanović, zadovoljni su zajedničkom saradnjom koja ima, kako ističu, prijateljsku osnovu.
“Mi treneri smo ponikli u Jadranu što se tiče vaterpola, trenrali smo ovdje tako da nam je svaki dolazak kao vraćanje kući. Djeca su isto oduševljena uslovima za treninge i bazenom, a dječaci iz Jadrana su bili kod nas zimus kada su imali problem sa bazenom zbog urušenog krova”, kazao je trener Podgoričana Brkić, koji je vaterpolo majstorije naučio baš ovdje na Škveru.
Brkić je dodao da su zajednički treninzi ova dva kluba uzajamna korist, te da je Jadran Carine pomogao da se razviju i napreduju.
“Mlada smo ekipa, počeli smo trenirat prije tri godine. Sada je Jadran nama uzvratio gostoprimstvom. Ove trening utakmice će nam apsolutno značiti što se tiče napredovanja i druženja. Momci iz Jadrana su primjer pravih sportista, jer će to  našim momcima značiti na sportskom i takmičarskom nivou” , zaključio je Brkić.
Trener Jadranaša Filip Andrić, rekao je da je  velika razlika u kvalitetu između Verdea i Jadrana, jer Podgoričani treniraju tri godine, ali da je Verde napravio veliki iskorak.
“Oni su na turniru u Herceg Novom, u februaru, pokazali veliki kvalitet jer im je to bio prvi turnir za 2005. godište na kojem su učestvovali. Pokazali su veliki iskorak. Ugostili su nas kada nam je bilo najteže, bez bazena u martu. Tada smo odradili četiri treninga. Odlučili smo da im sada vratimo gostoprimstvom”, istakao je Andrić.