Vaterpolisti Jadrana Carine 2007. godište nepobjedivi na međunarodnom turniru TOMO 2019

Mladi vaterpolisti Jadrana Carine 2007. godište donijeli su još jedan najsjajniji trofej na Škveru, osvojivši najjači međunarodni turnir za mlade igrače „Tomo Udovičić“, u Dubrovniku. Učešće je imalo 24 ekipe, iz Hrvatske, Mađarske, Srbije, Španije, Italije, Grčke, Njemačke i Crne Gore. Mladi izabranici Dušana Ivanovskog odigrali su šest utakmica i bili maksimalni sa ukupnio postignuta 74 gola, i primljenih 26. Titulu najboljeg igrača 2007. godište zasluženo je ponio Jadranaš Strahinja Gojković. Šampioni sa Škvera disali su kao jedan i učinili Herceg Novi ponosnim.

Trener Dušan Ivanovski kazao je da, što se tiče finala, od prve četvrtine sve je bilo riješeno.

Jadran-Carine-2007-Tomo-2019-1

“Salerno je ekipa koja je iznenadila Primorac . Morali smo krajnje oprezno prić utakmici. Od prve utakmkice smo pokazali najviše. Mislim da je utisak svih trenera da je ova Jadranova generacija daleko ispred svih”, zaključio je Ivanovski.

TOK TURNIRA:

Prvog dana Jadranaši su slavili, u grupi,  protiv zagrebačke Mladosti 16:3, a pobjednički niz nastavili su i narednog dana savladavši ubjedljivo mađarski Szolnoki 11:4. Preplivali su naši dječaci lako i Medveščak 13:2, a zatim šanse protiv njih opet nije imao u četvrtfinalu Szolnoki koji je nadigran rezultatom 14:6. U polufinalnoj utakmici Novljani su slavili poriv Zero9 Rome 7:6. Finale je bilo bez iznenađenja za naše dječake, koji su više nego lako preplivali Pallanuoto Salerno 13:5 i okitili se zlatnim medaljama.

Jadran-Carine-2007-Tomo-2019-Strahinja-Gojkovic

Jadranova djeca pokazatelj su da, bez sumnje, šampion sa Škvera nema razloga da brine za budućnost. A sve to ne bi bilo moguće bez podrške i odlične organizacije Uprave kluba i trenera.

PVK JADRAN CARINE 2007. GODIŠTE: Bošković Miljan,  Gardašević Vladan, Gojković Strahinja, Knežević Jovo, Koprivica Đorđe, Mandić Aleksa, Motika Nemanja, Nikezić Marko, Pakaški Vasilije, Petrović Nikola, Radanović Slobodan, Radović Vuk, Stupar Danilo, Todorović Luka, Vavić Aleksandar, Vučetić Ognjen, trener Dušan Ivanovski.