Seniorska vaterpolo ekipa Jadrana danas je zvanično počela pripreme za novu takmičarsku sezonu.

Nakon pauze od 15 dana koja je nastupila nakon priprema juniorske i seniorske reprezentacije u kojima je participirao veliki broj Jadranaša i treninga ostatka ekipe tokom ljeta, vaterpolisti Jadrana krenuli su sa radom u novoj sezni na svom ljtnjem bazenu Jadran na Škveru. Na širem spisku prvog trenera Petra Radanovića nalaze se 23 igrača. Uslijed finansijskih problema uzrokovanih pandemojoj korona virusa još u junu uprava kluba je bila primorana da redukuje budžet ekipe te su klub u odnosu na predhodnu sezonu napustili: Marino Čagalj, Vladan Spaic, Vlado Popadić, Filip Gardašević i Petar Mijušković, čime se trogodišnji plan razvoja ekipe porilično promjenio, a samim tim i ambicije kluba. Za rad sa prvom vaterpolo ekipom pored prvog trenera Petra Radanovića biće zaduženi pomoćnici Lazar Vuksanović i Milan Ćirović. Sudeći po poslijednjim infomracija naredne sezone neće se igrati regionalna vaterpolo liga, makar ne u dosadašnjem formatu tako da Novljane pored domaćih takmičenja KUP-a i Prvenstva Crne Gore očekuju utakmice u Ligi Šampiona u kojoj je Jadran zadržao status wild card tima, kao jedan od deset najboljih klubova Evrope.

 

jadran-carine-Petar-Radanovic

„Sa zadovoljstvom mogu konstatovati da smo danas počeli sa radom i pripremama za novu takmičarsku sezonu. Svima nam je prijala mala pauza nakon priprema reprezentacija i svi igrači su se danas odazvali novim obavezama puni elana. Ekipa je znatno izmjenjana u odnosu na prošlu sezonu, nažalost napustilo nas je pet igrača što je sigurno smanjilo naš kvalitet, ali šta je tu je. U prvu ekipu uveli smo desetak mladih igrača iz naše škole i ova sezona će biti pravi izazov za njih. Radujemo se takmičenjima koji nas očekuju u novoj sezoni, nakon duge pauze od marta mjeseca od kada samo samo odigrali završni turnir Regionalne vaterpolo lige“ Petar Radanović.

U protekloj takmičarskoj sezoni koja je prekinuta ulijed pandemije korona virusa Jadranaši su nastvili primat na domaćoj vaterpolo sceni osvajanjem KUP-a za sezinu 2019/20, dok su u Državnom prvenstvu uslijed prekida istog od strane upravnog odbora vaterpolo Saveza proglašeni najboljom ekipom. U najelitnijem takmičenju Ligi Šampiona u trenutku prekida sezne Jadran je zauzimao četvrtu poziciju u svojoj grupa koja je Novljane vodila na završni turnir. Jedino takmičenje koje je do kraja završeno je Regionalna Vaterpolo liga u kojoj je Jadran Carine zauzeo treće mjesto kao jedini predstavnik iz Crne Gore na završnom turniru.