Vaterpolisti belgijskog kluba ROSC (Royal Oostende Swimming Waterpolo Club) boravili su u Herceg Novom gdje su, uživajući u ljepotama našeg grada, trenirali sa vaterpolistima Jadrana Carine. Direktor kluba, Miloš Mračević, u trofejnoj sali upoznao je sedamanestogodišnje vaterpoliste sa istorijim kluba, a ono što ih je posebno zanimalo jesu brojni torfeji i način rada Jadrana.
Trener i igrači Ostendea pozitivno su iznenađeni Jadranovom bazom igrača, od kojih mnogi zaigraju za reprezentaciju Crne Gore i u klubovima širom svijeta.
“Ponosni smo da smo ovdje, da treniramo. Neki od mojih igrača znaju više o pojednim klubovima i ligama od mene, kada smo došli naši igrači prepoznali su vaše vaterpoliste i reprezentativce Crne Gore”, kazao je trener Koenraad Vandaele.
Istakao je da su djeca veoma znatiželjna i da žele da uče, te su zato došli baš na bazen Jadrana.
“Ovdje uživamo. Igrači moje ekipe žele da budu kao Jadranaši. Imamo dobru grupu igrača koja stremi ka onome što je Jadran. U Belgiji imamo drugačiji sistem vaterpolo rada od Jadranovog, tako da smo ovdje dosta novog naučili”, naglasio je Vandaele.
Dodao je da su uslovi za trening u Herceg Novom odlični i pored vrućine koja je karakteristična za ovo doba godine.
“Ovo je raj. Imamo naš otvoreni bazen u Ostendeu, ali ovaj vaš je najbolji. Okružen je ljepotama Herceg Novog”, rekao je Vandaele.