Iako su redovne sportske aktivnosti vaterpolista i plivača PVK Jadran Carina otežane zbog oštećenog bazena Instituta, koji nije u funkciji, vaterpolisti 2007. godište i mlađe i 2001. godište

bili  su najbolji na turnirima Prvenstva CG za te uzraste, i izborili final four. Uprkos nedostatku bazena, naši sportisti ne gube motiv za sjajne rezultate. Turniri su održan od 15. do 17. marta, u Budvi.

Trener Dušan Ivanovski, čiji rad jasno pokazuje kakvu mladost i budućnost Jadran ima, istakao je da je zadovoljan igrom svojih izabranika za 2007. godište i mlađe. Oni su postigli ukupno 57 golova, a primili samo devet. “Prvenstvo je bilo naporno, odigrali smo pet utakmica i primili samo devet golova. Odbrana je bila super. Nadam se da će bazen Instituta što prije da se aktivira, kako bi djeca trenirala redovno i vratila formu. Pružili smo dobru igru”, kazao je Ivanovski.

Trener igrača 2001. godište, Jovo Vukasović, kazao je da i pored problema sa bazenom Instituta, njegov tim pokazao pravi sportski pristup takmičenju. Novljani su ostvarili dvije pobjede i remi, a postigli ukupno 27 i primili 18 golova. “Zadovoljan sam, iako je ovo nezgodan period za takmičenje jer nam je bazen oštećen i van funkcije. Prvi i drugi golman ekipe, Darko Đurović i Andrej Bosanac, bili su spriječeni da brane jer su bolesni, što je bila otežavajuća okolnost, ali je na visini zadatka bio treći golman Lazar Bovan. Pobjedom smo izborili da budemo domaćini final four-a”, rekao je Vukasović.

TAKMIČENJE 2007:

Jadranaši su bili ubjedljivi protiv VK Budućnost rezultatom 24:0 (9:0; 2:0; 7:0; 6:0). Danilo Stupar i Strahinja Gojković dali su po 7 golova, Nikola Petrović 4, Đorđe Koprivica 3, a po jedan su postigli Vasilije Pakaški, Vuk Radović i Miljan Bošković. Utakmicu su sudili Andrija Đurašković (PG) i Božo Đurašković (PG).

Naši igrači slavili su i protiv PVK Nikšić rezultatom 15:3 (4:0; 5:0; 3:1; 3:2). Strahinja Gojković postigao je 6 golova, Danilo Stupar 5, Miljan Bošković 2, a po jedan su upisali Aleksandar Vavić i Vuk Radović. Za Nikšićane Jakov Dragović dao je 2 gola, a Petar Tadić jedan. Utakmicu je sudio sudijski par Nikola Arnaut (PG) i Miodrag Stanišić (KO).

Novljani su bili bolji i od VK Budva rezultatom 9:2 (3:0; 3:0; 1:1; 2:1). Strahinja Gojković postigao je 3 gola, Danilo Stupar 2, a po jedan su dali Marko Nikezić, Vuk Radović, Nikola Petrović i Miljan Bošković. Kod domaćina po jedan gol upisali su Todor Vukčević i Ognjen Moračanin. Utakmicu su sudili Siniša Matijašević (HN) i Miroslav Mijanović (HN).

Trećeg dana, uprkos umoru, dječaci sa Škvera su savladali VK Primorac rezultatom 5:2 (2:0; 1:0; 1:1; 1:1). Sigurnom i čvrstom igrom došli su do borbe za prvo mjesto.

Za prvo mjesto Jadranaši su nadigrali VA Cattaro rezultatom 4:2 ( 2:0; 2:0; 0:0; 0:1) . Po dva gola postigli su Jadranaši Danilo Stupar i Strahinja Gojković. Za Cattaro po jedan gol upisali su Danijel Kalezić i Tomo Vičević. Utakmicu je sudio sudjski par Petar Abramović (KO) i Miodrag Stanišić (KO).

TAKMIČENJE 2001:

Vaterpolsti Jadrana slavili su ubjedljivo protiv VK Budve rezultatom 12:5 ( 3:1; 5:0; 2:1; 2:3). Danilo Radović postigao je 5 golova, po 2 su dali Uroš Vučurović, Martin Gardašević i Marko Radanović, a jedan je upisao Nikola Jančić. Kod domaćina po 2 su dali Filip Jablan i Marjan Mitrović, a jedan Andrija Korać. Utakmicu je sudio sudijski par Petar Abramović (KO) i Jovo Kontić (KO).

Novljani su nadigrali i VK Primorac rezultatom 5:7 (3:0, 2:0; 3:1; 1:2). Po dva gola upisali su Uroš Vučurović i Danilo Radović, a po jedan Martin Gardašević i Jovan Vujović.

jadran-carine-mladi-190319-1

Potom je uslijedila sjajna igra i trećeg dana takmičenja. Uprkos umoru, Jadranaši su odigrali neriješeno sa VA Cattaro 8:8 (2:2; 2:3; 2:1; 2:2) i bez poraza završili Prvenstvo. Danilo Radović postigao je 3 gola, a po jedan su dali Mirko Sijerković, Uroš Vučrović, Martin Gardašević, Jovan Vujović i Marko Radanović.

Za PVK Jadran Carine 2007. godište i mađe igrali su: Aleksa Mandić, Vasilije Pakaški, Marko Nikezić, Vladan Gardašević, Vuk Radović, Aleksandar Vavić, Danilo Stupar, Strahinja Gojković, Nikola Petrović, Miljan Bošković, Luka Todorović, Ognjen Vučetić, Nemanja Motika, Slobodan Radanović, Đorđe Koprivica, Jovo Knežević, Todor Nikčević, Miloš Stijepčić, Jovan Pješivac i Miloš Nikezić.

Za PVK Jadran Carine 2001. godište igrali su: Lazar Bovan, Mirko Sijerković, Uroš Vučurović, Tomislav Malović, Stefan Subotić, Danilo Radović, Luka Murišić, Martin Gardašević, Vladimir Vavić, Jovan Vujović, Nikola Jančić, Marko Radanović, Đorđe Marić i Nikola Ilić.