U prvom kolu Lige šampiona Jadran Carine je na domaćem terenu dočekao ekipu njemačkog Špandaua i ostvario ubjedljivu pobjedu ovogodišnjem takmičenju Lige šampiona.

 

U prvoj četvrtini gosti kosrite prvi igrač više i preko Dedovića dolaze u vodstvo od 0:1. Dva napada od tog gola iz polukontre Gilen postiže još jedan gol i to je već 0:2 za goste. Konačno iz jednog ozbiljnijeg napada naš tim preko Merkulova postiže gol i smanjuje na 1:2. Poslije sjajne odbrane Kandića Bojan Baničević ioz kontra napada postiže gol i poravnava rezultat na 2:2. Na 30 sekundi do kraja prve četvrtine Popadić gubi loptu na sredini terena i pravi isključenje što gosti korsite i postižu gol za 2:3.

Već na početku drugog perioda naš tim ne koristi dva igrača više u dva napada zaredom. Međutim, već sljedeći napad kapiten Petković postiže gol i poravnava rezultat na 3:3. Petković još jednim golom sa igračem više dovodi naš tim u prvo vodstvo na utakmici, 4:3. Naš tim postaje sve sigurniji, još jedan igrač više i pogodak Draškovića za dva razlike, 5:3 što je bio i konačan rezultat na poluvremenu.

jadran-carine-novosti-171025-1U prvom napadu našeg tima u trećoj dionici Merkulov postiže gol iz igrača više i povećava rezultat na 6:3. Nastavljaju se sjajne odbrane Kandića koje ovaj put Ukropini daju priliku da iz kontra napšada postigne novi gol za 7:3. Ukropina je još jednom siguran i na samom isteku igrača više postiže novi gol za 8:3. Ponovo Kandić sjajnom intervencijom stvara priliku za kontra napad koji koristi Đuro Radović i postiže gol za 9:3. Na minut do kraja treće četvrtine bravura na dva metra i Sapić postiže novi gol za 10:3.

Na početku posljednjeg perioda Špandau postiže gol i smanjuje prednost našeg tima na 10:4. Još jedan gol gostiju za 10:5. Kriještorac sa igračem više postiže gol za 11:5.

Jadran Carine – Špandau 04 11:5 (2:3, 3:0, 5:0, 1:2)

Sudije: Achladiotis (GRE), Molnar (HUN).

Igrač više: Jadran Carine 11(2), Špandau 04 14(3).

Jadran Carine: Kandić, Ukropina 2, Popadić, Kriještorac 1, D. Banićević, Merkulov 2, B. Banićević 1, Gardašević, Radović 1, Spaić 1, Drašković 1, Petković 2, Tešanović.

Špandau 04: Baksa, Saudadier, Gielen 2, Ćuk, Negrean, Jungling 1, Strelezkij, Dedović 2, Stamm, Reibel, Restović, Pješivac, Peterfy.