U drugom kolu Regionalne vaterpolo lige naš tim je na gostovanju u Splitu ostavrio pobjedu protiv svog imenjaka rezultatom 7:8.

Utakmica nije krenula željenim tokom, splitska ekipa je povela 2:0, ali naši momci su uspjeli izjednačiti tako da je prva četvrtina završila rezultatom 3:3. Naš tim je drugu četvrtinu učvrstio odbranu i sa dva pogotka na poluvremenu ostrvario prednost od 2 gola razlike.

Nakon napete treće četvrtine koju je domaćin rejšio u svoju korist rezultatom 2:1, u posljednju četvrtinu naš tim je ušao samo sa golom prednosti 6:5. U posljednjem periodu Merkulov i Radović su postigli dva vezana gola i to je već bila dovoljna prednost (8:5) koju naši momci nisu ispustili do kraja utakmice. Splićani su uspjeli smanjiti prednost do kraja utakmice, ali ne i ugroziti pobjedu našeg tima. U našem timu se istakao Merkulov sa dva postignuta kola.

Jadranaši nakon nove pobjede nastavljaju put iz Splita ka Breši gdje ih u srijedu očekuje kvalifikaciona utakmica za Ligu šampiona.

Jadran Split : Jadran Carine 7:8 (3:3, 0:2, 2:1, 2:2)

Bazen Poljud – Split.

Sudije: Štampalija (Hrvatska), Abramović (Crna Gora).

Igrač više: Jadran Split 5(2), Jadran Carine 6(1).

Jadran Split: Bratim, Tonković, Marinić Kragić, Buzdovačić, Antonijević 1, Pejković, Popović 3, Divković, Visković 1, Milardović, Drobac, Gluhaić 2, Strujić, Strkalj.

Jadran Carine: Kandić, Ukropina, Popadić, Kovačić, Vidović 1, Merkulov 2, Baničević 1, Moskov, Radović 1, Petković 1, Gardašević, Pješivac 1, Šćepanović, Spaić 1.