Plivački vaterpolo klub Jadran Carine proslavio je noćas 97. rođendan i 60 godina od tri šampionske titule, koje je klub osvojio 1959. godine. Klub je predstavio rezultate ostvarene tokom prošle sezone. Prezentovan je projekat kluba „Jadranov zid Olimpijaca“, posvećen Jadranašima koji su do sada učestvovali na Olimpijskim igrama, a njih je čak 30. Na kraju je sve uljepšala dodjela prestižnih priznanja kluba “Počasni član kluba” i “Počasni predsjednik kluba”.
REZULTATI PROŠLE SEZONE
Tokom prošle sezone prvotimci Jadrana osvojili su KUP i Prvenstvo Crne Gore i bili na korak od prvog evropskog torfeja u istoriji kluba, finale Euro Kupa. Ligaški dio Regionalne lige izabranici Vladimira Gojkovića završili su na drugom mjestu, ispred dubrovačkog Juga. Na finalnom turniru Jadranaši su bili trećeplasirani. Već tradicionalno mladi Jadranaši su najbolji u regionu i Crnoj Gori. Jadran je najbolji klub na tamičenju Olipijskih Nada, kao i prvenstvu države za 2018/19 godinu. Sve to garantuje svijetlu budućnost najstarijeg i najtrofejnijeg crnogorskog kluba. Uz redovan rad plivačke sekcije i učešće na mnogim takmičenima i plivačkim mitinzima, postignuti su zavidni rezultati, posebno u mlađim kategorijama.
60 GODINA OD TRI VELIKA USPJEHA
Pored brojnih trofeja, za crnogorskog šampiona poseban značaj imaju tri titule osvojene 1959. godine, koje su proslavile svoj 60. “rođendan”. Na prvi Zimski vaterpolo Kup Jugoslavije, koji je održan u Zagrebu 1959. godine, Jadran  je osvojio prvo mjesto pod vodstvom trenera Božidara Boška Vuksanovića. Četrnaesti Šampionat Jugoslavije u plivanju, održan u Kranju, avgusta, Jadranu je donio prvu titulu, sa pet zlatnih medalja. Sve to ne bi bilo lako bez trenera Ivana Ivice Zubera. Prvenstvo Jugoslavije u vaterpolu Jadranu je bio zlatan, bez poraza, sa sedam pobjeda i tri neriješene utakmice.
JADRANOV ZID OLIMPIJACA
Klub ne zaboravlja sve one koji su doprinjeli afirmaciji hercegnovskog vaterpola. U znak poštovanja prema Jadranašima koji su učestvovali na Olimpijskim igrama biće izgrađen “Jadranov zid Olimpijaca”, na kojem će se naći imena 30 Jadranovih Olimpijaca. Idejno rješenje uradio je profesor doktor Veljko Radulović.
DOBITNICI PRIZNANJA “POČASNI ČLAN” i “POČASNI PREDSJEDNIK KLUBA”
Jadran je dodijelio najveće priznanje kluba “Počasni član kluba” i “Počasni predsjednik kluba” nekadašnjim svojim sportsitima, koja su uručili predsjednik kluba Đuro Marić i predsjednik Skupštine kluba Boro Mračević.
Dobitnici priznanja ovoga puta su Predrag Bato Stanišić, Zoran Zoz Mustur, Boro Mračević, Stanko Zloković, Miodrag Mićo Pavlović, Željko Trle Andrić, Stevan Stevo Spaić , Dušan Duško Sredanović, Veselin Vesko Ćuković, Petar Pero Porobić , Zoran Zojka Ivanovski, Mihailo Pećo Pečurica i počasni predsjednik Đuro Marić.
Nakon uručivanja priznanja organizovan je koktel na bazenu “Jadran”, pored trofejne sale, na kojem su prisustvovale brojne zvanice i gosti.
Već punih 97. godina nižu se brojni pehari u trofejnoj sali Jadrana, 97 godina traje ljubav prema vaterpolu i plivanju. I sve te godine velikan sa Škvera nije se predao brojnim “bitkama” mimo bazena, već je svaku prepreku savlada i iznjedrio brojne sportiste koji su ispisali istoriju vodenih sportova. Rad i rezultati našeg i vašeg Jadrana su na ponos grada i države Crne Gore, a sve to ne bi bilo lako bez onih koji su svoj život posvetili crnogorskom šapionu. Čekajući nove pobjede, dok zvIjezda Škvera sja, našem i vašem Jadranu srećan rođendan!