U okviru IPA projekta prekogranične saradnje „OH2O POLO” i u saradnji sa Vaterpolo i plivačkim savezom Crne Gore, u hotelu Park u Bijeloj, održan je seminar vaterpolo trenera međunarodnog karaktera.

Na seminaru je prisustvovalo preko 60 vaterpolo trenera iz crnogorskih klubova, kao i treneri vaterpolo klubova iz dubrovačko-neretvanske županije.

Predavanja su održala najeminentnija imena struke iz zemlje i regiona.

jadran-carine-novosti-161030-1

Na seminaru su predavali Mr. Sc. Igor Čerenšek (Motivacija u sportu-motivacija vaterpolista), Mr. Sc. Igor Beretić (Programiranje treninga na suvom i konverzija u specifičnom treningu u vodi u okviru jednog makrociklusa), prof. Dr. Violeta Dopsaj (Uticaj treninga na hematološke parametre-diskusija), prof. Dr. Milivoje Dopsaj (Princip programiranja i rada treninga za razvoj brzine), prof. Dr. Zoran Bratuša (Značaj tehnike rada nogu u vaterpolu-diskusija i Periodizacija i planiranje u vaterpolu) i prof. Neven Kovačević (Metodika obuke mladih vaterpolista-stabilnost-stavovi).

Kao predstavnici našeg kluba prisustvovali su svi naši treneri: Vladimir Gojković, Petar Radanović, Lazar Vuksanović, Zoran Ivanovski, Srđan Lazarević, Jovo Vukasović, Filip Andrić, Dušan Ivanovski.

„Ovaj projekat se organizuje u sklopu IPA projekta prekogranične sardnje između Hrvatske i Crne Gore, odnosno u okviru našeg projekta OH2O POLO. Ovaj seminar smo organizovali u koordinaciji sa Vaterpolo i plivačkim savezom Crne Gore. Zahvalio bih se svim profesorima predavačima na izdvojenom vremenu i što će svoje iskustvo i znanje prenijeti na nas”, istakao je menadžer projekta OH2O POLO Miloš Mračević.