Jadran je najbolji i neka svako zna! Mladi vaterpolisti plivačkog vaterpolo kluba Jadran Carine osvojili su turnir Olimpijskih nada 2007. godište, u Budvi, i poklonili najljepši novogodišnji poklon svom sportskom domu. Čini se da nas djeca Jadrana navikavaju na pobjede, a to nije nimalo lako… Kad ste među najboljima, nosite veliki teret. Ali, za mlade Novljane nema straha jer vaterpolo majstorije uče od vrhunskih trenera Dušana Ivanovskog i Zorana Ivanovskog. Podsjećana radi, treneri Zoran i Dušan osvojili su nedavno turnir Olimpijskih nada i sa vaterpolistima 2006. godište.

Nakon pobjede, više nego ponosan na svoje dječake, sa nama je podijelio utiske trener Dušan Ivanovski.

Mislim da smo od početka turnira pokazali najviše. Osim utakmice sa Katarom, koja je bila neizvjesna do posljednje četvrine, sve ostale smo pobjedili sa velikom razlikom“, kazao je mladi Ivanovski.

Istakao je da ova generacija trenira već par godina.

“I zaista ima talentovane djece koja zaslužuju pažnju. Ako budu nastavili ovako da treniraju i da budu posvećeni nije nemoguće da baš iz ove generacije izađe nekoliko možda i budućih reprezentativaca Crne Gore”, jasan je Ivanovski.

A u sve to nema sumnje, jer iza njegovih riječi stoji veliki rad, trud i posvećenost djeci, onako kako samo Jadran umije.

“Ponosan sam na njih i još jednom im čestitam na velikom uspjehu”, poručio je trener Dušan Ivanovski svojim igračima.

U prvom kolu sjajni Jadranaši upisali su pobjedu, na startu turnira, protiv VK Primorac (11:4).

Zatim je uslijedio jak tempo takmičenja, ali to nije poremetilo Novljane. U drugom kolu Jadranaši su slavili protiv domaćina, VK Budva sa čak 11:0. Umor nije uspio da nadvlada želju za pobjedom, samopouzdanje i timsko povjerenje u redovima mladih Novljana, te su tako upisali i trijumf protiv VA Cattaro (6:4), u trećem kolu.

Četvrto kolo bez iznenađenja za Jadranove šampione, pao je i VK Cavtat (20:1).

Nisu Jadranaši dali da se prekine pobjednički niz, već su odlučno zaplivali do najsjajnijih medalja nadigravši u petom kolu VK Jug Croatia Osiguranje 17:2.

Sjajni Jadranaš Danilo Stupar proglašen je za najboljeg igrača.

Jadran je od svog postojanja svijetu iznjedrio brojna velika imena vaterpola, a nema sumnje da već danas među djecom Jadrana ima budućih velikih majstora pliske i šraube, najboljih golmana, centara… I ono što je sigurno, golova je bilo, ima ih i biće.

PVK JADRAN CARINE: Mandić Aleksa, Pakaški Vasilije, Nikezić Marko, Gardašević Vladan, Radović Vuk, Vavić Aleksa, Stupar Danilo, Gojković Strahinja, Petrović Nikola, Bošković Miljan, Todorović Luka, Vučetić Ognjen, Motika Nemanja, Radanović Slobodan, Knežević Jovo, Nikčević Todor, Stjepčević Miloš, Koprivica Đorđe, Nikezić Miloš treneri: Dušan Ivanovski i Zoran Ivanovski.