Naši vaterpolo klubovi ostvarili su odlične rezultate na velikom turniru za mlađe (U 12 i U 14) kategorije “Tomo Udovičić” i iz Dubrovnika su se vratile sa dvije medalje.

Jadran iz bio je najbolji u konkurenciji igrača do 12 godina. Mladi novski vaterpolisti u finalu su pobijedili zagrebačku Mladost 8:6.

U borbi za trofej 3 gola postigao je Aleksa Čurović, po 2 Aleksa Ivović i Uroš Sijerković, a jedan Marko Pavlović.

Jadran je prethodno bio bolji od splitskog Jadrana B 14:2, Novog Beograda 13:2, Budućnosti 7:3 i Šapca 6:3, a u polufinalu je u crnogorskom derbiju savladao Primorac 11:8.

stefan-vranes-jadran-herceg-novi-tomo-udovicicU konkurenciji igrača do 14 godina, Jadran je došao do finala, gdje ga je zaustavio Šabac, koji je slavio 14:11.

U 14 tim Jadrana je do finala pobijedio špansku Terasu 12:3, italijanski Orizonte 9:5, grčki Aris 8:4, dubrovački Jug 9:4, španski Euskadiko 9:3, da bi u polufinalu rezultatom 11:7 savladao Budućnost.

Tri mlada igrača Jadrana dobila su pojedinačna priznanja. Uroš Sijerković je proglašen za najboljeg igrača u U 12 konkurenciji, a Stefan Vraneš u kategoriji U 14, dok je najbolji U 12 golman Mateja Kišić.

uros-sijerkovic-mateja-kisic-jadran-herceg-noviNa turniru “Tomo Udovičić”, koji se smatra najboljim u Evropi za uzrast igrača od 12 i 14 godina, pored Jadrana, od crnogorskih klubova nastupili su Budućnost, Primorac, u obje kategorije su nastupali i Budva i Aquatic Verde.

Na turniru su učestvovala 64 tima iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Španije, Italije, Mađarske, Grčke, Turske, Rumunije i BIH, a tokom pet dana odigrano je 212 utakmica.