Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Podgorici,

a od jedanaesat igrača, pet su iz hercegnovskog PVK Jadran Carine, kao i koordinator mlađih vaterpolo selekcija Zoran Ivanovski. Pored trenera Ivanovskog srebrni su bili: Petar Tešanović, Aleksa Ukropina, Đuro Radović, Petar Mijušković i Dušan Baničević. Takođe, ova petorka je učestvovala i na Evropskom prvenstvu u Holandiji.

Uprava Jadrana Carine je u prostorijama kluba upriličila skroman koktel i uručila im vrijedne poklone – časovnike.

pvk_jadran_nagrada_160928

Vaš uspjeh je rezultat višegodišnjeg rada i odricanja, vas i vaših roditelja, trenera i potvrda da se svaki dobar rad na kraju isplati. Falilo je malo do zlata, ali poznajući vaše potencijale, uvjeren sam da ćete donositi još dosta zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja sa raznih takmičenja. Jako rano ste dokazali da ste među najboljima u onome čime se bavite. Biti drugi u svijetu u vaterpolu u svojoj generaciji je za svako poštovanje i vjerujem da će uspjeh iz Podgorice za njih biti samo stimulans da se više posvete vaterpolu, ali i da ne zapuste školu, da imaju poštovanja prema roditeljima, Klubu i trenerima, koji su im omogućili da postignu rezultate. – istakao predsjednik kluba dr Đuro Marić.

Čestitam i Vaterpolo savezu i stručnom štabu i roditeljima koji su iznjedrili ovakav potencijal, ali i školi koja ima učenike kvalitetne sportiste i razumjevanja za njihove obaveze u bavljenju ovim sportom. Vjerujem da ćete nastaviti karijeru u višim kategorijama. Biće sigurno teških i laganih utakmica i takmičenja, ali više nema odustajanja – poručio je predsjednik Skupštine PVK Jadran Carine, Boro Mračević.