Na današnji dan prije punih sedam godina, 19. jula 2012. godine, crnogorski biser sporta Plivački Vaterpolo klub Jadran dobio je svoj novi bazen na starom ognjištu, izgrađen na osnovama već postojećeg. Tada je svečano pred punim tirbinama bazen otvorio tadašnji Premijer Igor Lukšić i Vladimir Gojković tadašnji reprezentativac, a danas selektor Crne Gore i trener Jadrana, nakon čega je odigrana utakmica između Crne Gore i Španije (9:2).
Novi bazen uljepšao je srce Hereceg Novoga i doprinio razvoju vaterpola na lokalnom, državnom i regionalnom nivou. Bazen sa svojim okruženjem i pogledom na gradsku luku, ulaz u Boku i Orijen, ostavlja bez daha sve one koji dođu.
I to nije samo bazen na kojem se održavaju treninzi i utakmice, već sportski dom čiji su gosti bili ženske i muške reprezentacije iz 21 države i čak 100 klubova, sa svih konitinenata.
Većina njih rado se opet vrati u Herceg Novi da trenira i uživa u ljepotama grada od skalina.
Kao što su ranije čuvali i održavali stari bazen, tako Uprava kluba već sedam godina svakodnevnom brigom doprinosi da bazen bude isti kao 2012. godine.
Na Škveru se rado sjećaju uspomena i svih onih koji su postali vaterpolo legende i ispisali istoriju kluba u vrijeme kada bazen nije imao četvrtu stranu, kada su vojni brodovili imali ulogu iste, te je morska voda bila “teren”.
I danas se mogu čuti na novim tribinama bazena vaterpolo anegdote nastale u vrijeme kada je bazen bio skromnijeg izgleda, kada se putovalo u Kupare da bi se treniralo, ali trofeji nisu izostajali, kao i danas.