Osam mladih sportista iz Herceg Novog dobili su stipendije za studijsku godinu 2019/20, zahvaljujući uspostavljenoj saradnji Opštine Herceg Novi, Plivačkog vaterpolo kluba Jadran i Košarkaškog kluba Primorje 1945 sa Fakultetom za menadžment, navodi se u saopštenju lokalne uprave.
Podršku kroz program stipendiranja za ovu godinu dobili su Marko Grković, Miloš Radojković i Ivan Misinezović iz KK Primorje 1945, kao i Dimitrije Obradović, Petar Mijušković, Đuro Radović, Luka Murišić i Darko Đurović iz PVK Jadran.
„Prošle godine smo potpisali pojedinačne ugovore sa Primorjem i Jadranom, a ove godine smo na inicijativu Opštine i sa željom da se ta saradnja intenzivira, objedinili sve u jedan ugovor. Odlučili smo da sa Opštinom sufinansiramo mlade sportiste, kao jedan od načina našeg doprinosa i društveno korisnog rada, ali i uviđajući potrebu da se talenti zadrže u gradu“, kazala je dekan Fakulteta za menadžment, doc.dr Irena Petrušić, te dodala da se nada širenju saradnje u narednim godinama.
Direktor PVK Jadran, Miloš Mračević zahvalio se Opštini i Fakultetu što su prepoznali da je za mlade ljude koji se u Herceg Novom bave sportom veoma važno i obrazovanje, te što će na još jedan način pomoći njihov razvoj.
„Ja se nadam da će naši sportisti, pored vrhunskih sportskih rezultata, postići i jako dobre akademske rezultate, da će biti za primjer na fakultetu kao što su u sportu, te da će za sobom povesti talas mladih ljudi koji žele da nastave školovanje u svom gradu“, kazao je Mračević.