Prekinuli su negativan niz noćas, od četiri vezana poraza, vaterpolisti hercegnovskog Jadrana Carine nakon što su u petom kolu A1 Regionalne vaterpolo lige u gostima savladali splitski Mornar 7:16 (2:5; 2:4; 2:3; 1:4). Izabranicima Petra Radanovića  pobjeda je od velikog značaja, jer donosi nova tri boda i rezultatsko osvježenje koje je bilo neophodno mladoj ekipi.
Vaterpolisti Mornara šutirali su 31 put, a Jadranaši 29. Dosuđen je samo jedan peterac i to za Jadran. Dva šuta iz kontre upisali su momci sa Škvera. Mornar je upisao 14 izgubljenih lopti, a Jadranaši jednu manje. Domaćini su deset puta osvojili loptu, dok je Jadran bio bolji i upisao 12 uz tri bloka. Mornaru je suđeno pet prekršaja, a Novljanima sedam. Jadranu su pripala četiri plivanja za loptu, a bolji je bio i u realizaciji igrača više dva od četiri, dok je Mornar iskoristio jednog od sedam.
TOK UTAKMICE:
Utakmicu je započeo Kanstantsin Averka golom za 0:1, a zatim je na drugoj strani Petar Tešanović zaustavio šut Karla Krekovića. Nakon što je jadranaš Uroš Vučurović promašio, brzo je Marin Ban doveo Mornar do izjednačenja (1:1). Bez greške je bio Đuro Radović za 1:2. Uzvratio je Boris Pavlović nadigravši odbranu Novljana za 2:2, nakon čega Vladan Spaić nije iskoristio šansu. Kanstantsin Averka golom za 2:3 najavio je svoju prepoznatljivu igru. Nakon što je Duje Buzdovačić izgubio loptu, zatresao je mrežu gola Mornara Marino Čagalj za 2:4. Isključenje Ferdinanda Bušelića iskoristio je sjajni Uroš Vučurović i nadigrao Mornar za 2:5.
Izgubio je Vladan Spaić loptu početkom drugog perioda, a to je iskoristio Duje Akrap i smanjio prednost Jadrana (3:5). Sjajan udarac iz kontre Petra Mijuškovića za 3:6, ali je Josip Jerković takođe bio bez greške i iskoristio isključenje Uroša Vučurovića (4:6). Pobrinuo se Filip Gardašević da prednost ne bude upitna, nadigrao je Mornar za 4:7.  Nisu imali rešenje Splićani za Dušana Banićevića koji je zatresao mrežu gola Mornara za 4:8. Nakon toga, Goran Solje bio je neprecizan. Prekršaj je skrivio Kanstantsin Averka nakon čega je Goran Solje izgubio loptu. Potom je odbrana Mornara zaustavila šut kapitena Novljana Marka Petkovića. Još jednom Petar Mijušković „potopio“ je domaćina noćas (4:9) i momke sa Škvera doveo do solidne prednosti.
Uroš Vučurović izgubio je loptu na početku treće četvrtine, a to je pokušao da „kazni“ Marin Ban. Zatim je Marino Čagalj, u svom rodnom Splitu, još jednom poslao loptu iza leđa golmana Mornara (4:10). Skrivio je peterac Marin Ban, a ruka nije zadrhtala Kanstantsinu Averki koji je golom za 4:11 „potopio“ sve nade Mornara. Konačno gol za domaćina upisao je Slavko Ćalić (5:11). Igrača više nije iskoristio Uroš Vučurović, ali je Slavko Ćalić bio bez greške za 6:11. Uzvratio je Đuro Radović (6:12). Isključenje Marina Čagalja nije iskoristio Marin Ban.
Do sredine četvrte četvrtine obje ekipe nisu postigle gol, na obje strane bile su izgubljene lopte, promašaji i odbrane. Darko Đurović zamijenio je golmana Petra Tešanovića. Petar Mijušković noćas je bio nezaustavljiv i još jednom odličan za 6:13. Mornar nije imao rešenje za Danila Radovića (6:14), a potom je još jednom bio bez greške i upisao gol iz kontre (6:15). Vladan Spaić iskoristio je igrača više, isključenje Marina bana, za 6:16. Marin Ban postavio je krajnji rezultat (7:16).
Utakmicu je sudio sudijski par Maro Savinović (HR) i Božo Đurašković (CG), delegat je bio Ivo Miloš (HR).
PVK JADRAN CARINE: Petar Tešanović, Marino Čagalj 2, Danilo Radović 2, Dimitrije Obradović, Dušan Banićević 1, Kanstantsin Averka 3, Petar Mijušković 3, Filip Gardašević 1, Đuro Radović 2, Vladan Spaić 1, Nikola Brkić, kapiten Marko Petković, Darko Đurović, Uroš Vučurović 1, trener Petar Radanović.
MORNAR BS: Luka Podrug, Roko Akrap, Karlo Kreković, Goran Solje, Slavko Ćalić 2, Duje Akrap 1, Duje Buzdovačić, Boris Pavlović 1, Ferninand Josip Bušelić, Josip Jerković 1, Ivan Krolo, Marin Ban 2, Marin Kordić, Bruno Hrvatić, trener Danijel Burić.
Novljane sada očekuje utakmica šestog kola Regionale vaterpolo lige. Kod kuće će dočekati ekipu Budve 26. oktobra u 19 časova, bazen Instituta Igalo.