Vaterpolisti reprezentacije Australije i Crne Gore, 2002. godište, borave u  Herceg Novom, a na bazenu Jadrana Carine treniraju i igraju prijateljske utakmice. Kratak predah od treninga iskoristilu su za druženje u trofejnoj sali crnogorskog šampiona, gdje ih je ugostila Uprava kluba. Mlade “ajkule” predvodi trener Petar Radanović, pomoćni trener prvog tima Jadrana Carine.
Brojni pehari Jadrana, plakete, istorija kluba ostavili su snažan utisak na mlade reprezentativce. Kako je kazao njihov trener Džon Foks, uz lijepo vrijeme u Herceg Novom treninzi su savršeni.
Australija trening
“Sada je zima u Australiji, pa je zaista divno što smo sada ovdje. Ovo je novo iskustvo za našu mladu reprezentaciju, da vide i upoznaju kakav je evropski vaterpolo“, kazao je Foks.
Istakao je da je Jadran posebna zbog vaterpolo tradicije i strasti prema vaterpolu.
„Ovaj kub, Jadran, naši vaterpolisti gledaju širom otvorenih očiju. Za njih je ovo posebna priča koju će ponijeti sa sobom i podijeliti sa svima. Kada budemo pričali drugima naše iskustvo sa Jadranom reći će – aha, tamo moram da odem ako želim biti uspješan!“, rekao je Foks.
Australija trening2
Foks je kazao da je šetnja prije treninga od hotela u Igalo do Škvera upravo ono što im treba prije treniranja.
 „Ne želim da momci samo dođu i uskoče u bazen, već želim da sve vide i dožive vezano za Herceg Novi. Vjerujem da ćemo imati priliku opet da dođemo“, zaključio je Foks.
I Vaterpolisti australijskog kluba UWA City Beach Water Polo Club borave na Škveru.
UWA_Australija
Kako je kazao njihov trener, Demajn Keli, na Škveru su boravili i prije četiri godine. Vođeni pozitivnim iskustvima odlučili su da prvom prilikom opet dođu na bazen Jadrana.
“U Jadranu smo bili prije četiri godine i opet smo došli. Izvrsni uslovi za treniranje, vrijeme i bazen pored mora.  Sve je na visokom nivou, a naši vaterpolisti uče od igrača Jadrana”, rekao je Keli.
UWA_Australija_HN