Regionalna vaterpolo liga: Mladost nadigrala Jadran

Vaterpolisti Jadrana Carine poraženi su noćas u četvrtom kolu Regionalne vaterpolo lige od zagrebačke Mladosti 6:15 (0:5; 2:4; 3:4; 1:2). Aktuelni osvajač Regionalne lige bio je dominantan tokom cijele utakmice i nije dopustio Novljanima ni najmanju šansu za preokret.
Trener Jadrana, Petar Radanović, kazao je da njegova ekipa nije otvorila utakmicu na pravi način i nije uspjela da isparir ekipi Mladosti.

Golman Novljana, Petar Tešanović, rekao je da je bilo dosta golova kontre Mladosti, te da će Jadran pokušati da izvuče neke pouke iz ove utakmice.

TOK UTAKMICE:
Prva četvrtina počela je napadom ekipe Mladosti, ali nisu gosti uspjeli da ugroze gol Novljana. Nakon toga uslijedilo je još pokušaja na obje strane bazena, lopta je završavala pored gola. Alexander Bowen dao je prvi gol za 0:1. Potom igrača više nisu iskoristili Jadranaši, a zatim je čelični Petar Tešanović zaustavio šut Mladosti na drugoj strani. Uslijedila su dva peterca za Mladost koja je iskoristio Luka Bukić za 0:2 i 0:3.  Petar Tešanović je dobio isključenje nakon čega je još jednom Bukić zablistao (0:4). I Kanstantin Kharkov bio je bolji od odbrane Jadrana za 0:5.
Početkom drugog perioda Miloš Ćuk potopio je Jadran sjajnim golom za 0:6, ali je uzvratio noćas borbeni  Vlado Popadić golom za 1:6. Kakva noć za Luku Bukića, nepogrešiv je bio za 1:7, a potom i Miloš Ćuk (1:8). Franko Lazić nastavio je goleadu Mladosti i nadigrao Jadran za 1:9. Potom je Marino Čagalj na kratko vratio u život Novljane golom za 2:9.
Treća četvrtina  počela je odbranom Petra Tešanovića, a Vladan Spaić bio je precizan za 3:9. Kapiten momaka sa Škvera, Marko Petković, bio je bolji od Mladosti za 4:9! Cosmin Radu savladao je odbranu Jadrana za 4:10, a potom je odličan bio i Miloš Lovre (4:11) i za 4:12. Još jednom je sjajan bio Marko Petković koji je iskoristio igrača više (5:12). Potom je precizan bio i Kanstantin Kharkov (5:13).
Četvrtu četvrtinu započeo je Đuro Radović nadigravši odbranu Mladosti golom za 6:13. Alexander Bowen potopio je sve nada Novljana golok za 6:14.  Cosmin Radu nastavio jepozitivan niz gostiju golom za 6:15. Potom peterac nije iskoristio Vlado Popadić.
Utakmicu je sudio sudjski par Robert Tiozzo (HR) i Predrag Abramović (CG), delegat je bio Željko Avramović .
PVK JADRAN CARINE: Petar Tešanović, Marino Čagalj 1, Vlado Popadić  1, Dimitrije Obradović, Dušan Banićević, Kanstantsin Averka, Petar Mijušković, Filip Gardašević, Đuro Radović 1 , Vladan Spaić 1, Nikola Brkić , kapiten Marko Petković 2, Darko Đurović, Danilo Radović, trener Petar Radanović.
VK HAVK MLADOST: Ivan Marcelić, Cosmin Alex Radu 2, Lovre Miloš 2, Matias Biljaka, Miloš Ćuk 2, Luka Bajić, Luka Bukić 4, Franko Lazić 1, Alexander Brant Bowen 2, Jerko Anzulović, Aljoša Kunac, Konstantin Kharkov 2, Marko Miškić, Josip Vrlić, trener Zoran Bajić.
Novljanima sada predstoji drugo kolo Lige Šampiona, 18. oktobra u 19 časova, dočekaće ekipu Solnoka.