Treće kolo A1 Regionalne vaterpolo lige donijelo je prvi ovosezonski poraz vaterpolistima Jadrana Carine od ekipe dubrovačkog Juga 6:9 ( 2:0; 0:1; 1:4; 3:4). Novljani su pružili jak otpor tri četvrtine uprkos rezultatu, ali ne i dovoljan da bi nadigrali domaćina koji je ispunio očekivanja kao favorit. Ipak, mlada ekipa sa Škvera iznenadila je igrom protiv Juga i večeras bila sjajan protivnik. Kod Novljana istakao se golman Petar Tešanović koji je upisao 11 odbrana i Đuro Radović sa tri gola.
Trener Petar Radanović kazao je da je sa Jugom veliki izazov igrati, ali da je Jadran uspio parirati.
Vidio se nedostatak iskustva, nekim našim greškama nismo uspjeli privesti utakmicu kraju na pravi način. Nadam se da ćemo popraviti igru”, istakao je Radanović.
Đuro Radović kazao je da Jadran ima mnogo toga da popravi , ali da su pružili dobru partiju.
TOK UTAKMICE:
Jadranaš Đuro Radović savladao je odbranu Juga za 0:1. Iznenadio je Uroš Vučurović Dubrovčane golom za 0:2 dvanaest sekundi pred kraj perioda! Petar Tešanović upisao je četiri odbrane i sačuvao mrežu Novljana.
Alexandros Papanastastiou nadigrao je Novljane za 1:2, nakon čega je Marino Čagalj izborio isključenje, ujedno prvo dosuđeno isključenje za Jug. Kapiten Novljana Marko Petković skrivio je peterac, ali je noćas čelični Petar Tešanović bio na visini zadatka! Mladi čuvar mreže sa Škvera upisao je tokom ovog perioda  četiri odbrane.
Draugo poluvrijeme počelo je golom Paula Obradovića koji je doveo domaćina do izjednačenja (2:2). Potom je i Danil Merkulov bio nepogrešiv za 3:2 iskoristivši isključenje Marka Petkovića. Šrauba Vladana Spaića ipak nije zatresla gol Juga. Jadranaš Marino Čagalj “potopio” je odbranu domaćina za 3:3! Paulo Obradović  iskoristio je isključenje Marina Čagalja i postigao gol za 4:3.  Trener Novljana, Petar Radanović, dobio je žuti karton. Nisu imali rešenje Jadranaši za Lorena Fatovića (5:3).
Sjajn je bio Đuro Radović na početku četvrtog perioda za 5:4. Potom je Marko Macan bio precizan za 6:4. Nastavio je Jug pozitivan niz golom Lorena Fatovića (7:4). Potopio je sve nade Novljana Xavi Garcia golom za 8:4 nakon što je isključen Vladan Spaić.  Odličan je bio Vlado Popadić i savladao golmana Juga za 8:5. Luka Lončar pogodio je za 9:5. Đuro Radović nadigrao je domaćina iskoristivši igrača vise (9:6).
Novljanima je dosuđeno čak 16 prekršaja, a Jugu sedam. Jug je iskoristio 5/15 igrača više, dok su Jadranaši 2/7. Četiri bloka imali su Novljani, a Dubrovčani dva. Domaćin je upisao 11 osvojenih lopti, a Jadran osam. Jug je iskoristio peterac.
Utakmicu je sudio sudijski par Nenad Periš(HR) i Veselin Mišković (CG), a delegat je bio Milan Grbin (HR).
PVK JADRAN CARINE: Petar Tešanović, Marino Čagalj 1, Vlado Popadić 1, Dimitrije Obradović, Dušan Banićević, Kanstantsin Averka, Petar Mijušković , Filip Gardašević, Đuro Radović 3, Vladan Spaić , Nikola Brkić , kapiten Marko Petković , Darko Đurović, Uroš Vučurović 1, trener Petar Radanović.
VK JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Toni Popadić, Marko Macan 1, Loren Fatović 2, Luka Lončar 1, Filip Kržić, Xavi Garcia 1, Luka Lozina, Danil Merkulov 1, Alexandros Papanastastiou 1, Marko Žuvela, Hrvoje Benić, Paulo Obradović 2, Toni Jarak, Kristijan Čulina, trener Vjekoslav Kobešćak.