Vaterpolisti hercegnovskog Jadrana Carine nadigrali su večeras ekipu Budve 12:6 (  4:2; 4:0; 1:2; 3:2 ), u šestom kolu A1 Regionalne vaterpolo lige, kod kuće. Izabranici Petra Radanovića došli su do četvrte pobjede sjanom igrom, a Budvani su pružili solidan otpor. Tokom utakmice prvi put je testirana oprema (slušalice) za komunikaciju sudija.
Jadranaši su šutirali ukupno 30 puta, a Budvani 33 koji su imali i peterac. Novljani su tri puta šutirali iz kontre i upisali sedam izgubljenih lopti, a gosti jednu kontru i deset izgubljenih lopti. Jadran je deset puta osvojio loptu, dok je Budva to uradila za tri manje.
Obje ekipe imale su po šest blokova. Jadranaši su iskoristili četiri od 11 igrača više, a gosti jednog od četiri. Sudija je Novljanima svirao pet, a Budvanima 11 prekršaja. Tri plivanja za loptu pripala su momcima sa Škvera, a jedno Budvanima.
TOK UTAKMICE: 
Prva četvrtina počela je napadom Jadrana i golom Vladana Spaića za 1:0. Uzvratio je Nikola Milardović na drugoj strani i izjednačio (1:1). Bio je Milardović precizan i bolji od odbrane Novljana za 1:2. Iskoristio je šansu Đuro Radović za 2:2, a potom je i Dimitrije Obradović bio sjajan (3:2). Igrača više iskoristio je Petar Mijušković i “potopio” Budvane za 4:2.
Marino Čagalj na najbolji način počeo je drugu četvrinu, golom za 5:2. Kapiten momaka sa Škvera savlado je Dejana Lazovića (6:2). Marino Čagalj večeras je bio raspoložen za još jedan gol (7:2). Igrača više krajem perioda iskoristio je Kanstantsin Averka za 8:2 i otežao nastavak utakmice gostima.
Treća četvrtina počela je golom Marka Vukmirovića koji  je bio bolji od odbrane Novljana (8:3). Centar Jadrana, Vladan Spaić, “potopio” je sve nade Budvana golom za 9:3. Andrija Korać precizan je bio za 9:4.
Do sredine četvrtog perioda obje ekipe nisu postigle gol. Nikola Milardović bez puno problema zatresao je mrežu gola domaćina za 9:5. Nisu imali rešenje Budvani za Kanstantsina Averku (10:5). Filip Gardašević bio je savršen za 11:5. Peterac je iskorstio Nikola Milardović (11:6). Petar Mijušković postavio je krajnji rezultat (12:6).
Utakmicu je sudio sudijski par Andrija Đurašković (CG) i Jovan Kontić (CG), delegate je bio Dejan Adžić (CG).
PVK JADRAN CARINE: Petar Tešanović, Marino Čagalj 2, Danilo Radović, Dimitrije Obradović 1, Dušan Banićević, Kanstantsin Averka 2, Petar Mijušković 2, Filip Gardašević 1, Đuro Radović 1, Vladan Spaić 2, Nikola Brkić, Marko Petković 1, Darko Đurović, Uroš Vučurović, trener Petar Radanović.
VK BUDVA: Dejan Lazović, Aleksa Petrovski, Savo Ćetković, Stefan Kovačević, Danilo Dragović, Blagoje Ivović, Marko Vukmirović 1, Nikola Ivanović, Nikola Milardović 4, Petar Ćetković, Branko Franeta, Milija Mandić, Andrija Korać 1, trener Drago Pejaković.
Neće imati puno vremena za odmor momci  sa Škvera. Očekuje ih treće kolo Lige šampiona, putuju za Atinu gdje će ih dočekati Olimpijakos 29. oktobra