Vaterpolisti hercegnovskog Jadrana Carine pobijedili su imenjaka iz Splita 11:9 ( 4:3; 3:1; 0:2; 4:3) u 1. kolu Regionalne vaterpolo lige i na najbolji način otvorili novu takmičarsku sezonu.
 
Trener Petar Radanović čestitao je svojim igračima i kazao da su pružili maksimum u teškoj utakmici, te da Dimitrije Obradović nije igrao zbog povrede.
“Uspjeli su srcem, željom i znanjem da iznesu utakmicu na pravi način i da idemo kući s pobjedom. Jadran Split je jedan ozbiljan protivnik i uvijek težak”, istakao je Radanović.
 
Golman Jadrana, Petar Tešanović, kazao je da su odigrali dobru utakmicu, iako je bilo grešaka u odbrani.
“Imali smo pet peteraca, ali nismo primili puno golova iz zone, samo jedan. Tako da sve u svemu, dobra pobjeda protiv rivala koji se pojačao. Najbolji način da počnemo novu takmičarsku sezonu”, rekao je Tešanović.
1._Kolo_RVL_Jadran_Split_-_Jadran_Carine_2
 
TOK UTAKMICE:
Prva četvrtina počela je golom kapitena Novljana, Marka Petkovića, za 0:1. Ubrzo je na to odgovorio Marin Delić (1:1). Sjajan je bio Nikola Brkić koji je savladao Splićane za 1:2. Ali, nisu to lako pustili domaćini pa je Duje Pejković nadigrao Jadranaše za izjednačenje 2:2. Nastavili su izabranici Petra Radanovića brz ritam igre, Đuro Radović bio je nezaustavljiv za 2:3. Iskoristio je Anđelo Šetka peterac i savladao mladog golmana Petra Tešanovića (3:3). Nisu Splićani iskoristili igrača više, a potom je iz kontre bio nepogrešiv još jednom kapiten Novljana Marko Petković za 3:4. 
 
Igrača više početkom drugog perioda iskoristio je Vlado Popadić i zatresao mrežu domaćina za 3:5. Nakon što je peterac skrivio Jadranaš Marino Čagalj, Ivan Domagoj Zović bio je precizan za 4:5. Zatim je uslijedio savršen lob Petra Mijuškovića koji je “potopio” Split za 4:6. Đuro Radović iskoristio je peterac za 4:7 , nakon čega domaćini nisu ugrozili prednost Novljana. 
 
Drugo poluvrijeme počelo je napadom Splićana, Ivan Krapić smanjio je prednost gostiju (5:7).  Nesavladiv je bio Petar Tešanović i zaustavio Splićane koji nisu iskoristili igrača više, zatim je opet “div” među stativama bio bez greške i odbranio peterac i sačuvao prednost momaka sa Škvera. Petnaest sekundi pred kraj trećeg perioda Domagoj Zović bio je precizan i iskoristio peterac za 6:7.
 
Četvrta četvrtina počela je napadom domaćina, ali se hercegnovski Jadran odbranio i sve to u nastavku “začinio” je neustrašivi Kanstantsin Averka golom za 6:8. Ivan Krapić smanjio je prednost Novljana golom za 7:8. Ubrzo nakon toga Đuro Radović nije iskoristio peterac. Kanstantsin Averka još jednom je zablistao i bio na visini zadatka (7:9), a potom je Ante Visković savladao odbranu Novljana za 8:9. Opet je nakon toga brilijanti Averka još jednom “potopio” Splićane golom za 8:10. Zatim je Ivan Domagoj Zović iskoristio peterac za 9:10.  Ipak, nisu Splićani imali rešenje za Vladana Spaića koji je bio na visini zadatka za 9:11 i postavio krajnji rezultat.
 
PVK JADRAN CARINE: Petar Tešanović, Marino Čagalj, Vlado Popadić 1, Dimitrije Obradović, Dušan Banićević, Kanstantsin Averka 3, Petar Mijušković 1, Danilo Radović, Đuro Radović 2, Vladan Spaić 1, Nikola Brkić 1, kapiten Marko Petković 2, Darko Đurović, Uroš Vučurović, trener Petar Radanović, pomoćni trener Lazar Vuksanović, fizioterapeut Dejan Mihajlović.
 
VK JADRAN SPLIT: Mate Anić, Rino Burić, Ivan Domagoj Zović 3, Ivan Krapić 2, Zvonimir Butić, Duje Pejković 1, Nathan Power, Marin Vrdoljak, Ante Visković 1, Marin Delić 1, Anđelo Šetka 1, Antonio Dužević, Luka Sučić, Marin Borović Kurir, trener Ivan Asić.