Vaterpolisti Jadrana Carine 2008. godište i mlađi, vođeni trenerom Dušanom Ivanovskim, završili su prvi turnir takmičenja Kupa Crne Gore neporaženi pred svojom publikom, sa ukupno primljenih 8 i postignutih 30 golova. Ono što je posebno označilo ovo takmičenje, jeste prvi gol prve Jadranove vaterpolistkinje Vjere Bulajić kojim je istorija ispisana. Budva je domaćin drgog dijela takmičenja Kupa.
Trener Dušan Ivanovski, ponosan na svoju ekipu, pohvalio je kako su Jadranaši odigrali takmičenje.
“Zadovoljan sam, odbrana je bila odlična, bilo je i nekoliko promašenih šansi…ali napredak je bio evidentan u odnosu na turnir Prvenstva zimus, kada smo poraženi od Budve, a danas smo bili bolji. Čini mi se da smo preko ljeto dobro radili i da se to dana dobro vidjelo”, kazao je Ivanovski.
Posebno je istakao da ga raduje što su svi njegovi igrači bili kao jedan, pa je i odbrana bila “čelična”.
“A da bi odbrana bila super, cio tim mora da funkcioniše”, dodao je Ivanovski.
 Ono što je posebno obilježilo takmičenje, jeste prvi gol prve Jadranašice vaterpolistkinje, Vjere Bulajić.
“Vjerka je vrijedna, fina i radna…svakog dana dolazi na treninge, voli ovaj sport jako mi je drago zbog nje. Svi su je prihvatili i vjerujem da sa ekipom zajedno uživa”, naglasio je s osmjehom Ivanovski.
TOK TAKMIČENJA EKIPE JADRANA:
Jadranaši su takmičenje Kupa otvorili pobjedom nad kotorskim Primorcem 12:3 ( 1:0; 2:1; 6: 0; 3:2). Vladan Gardašević bio je odličan sa 4 gola, a Đorđe Koprivica sa 3, Luka Todorović sa 2 gola savladao je golmana protivnika, Miloš Nikezić upisao je jedan gol, a svoj prvi gol postigla je Jadranova prva vaterpolistkinja Vjera Bulajić. Za Primorac po jedan gol upisali su Andrej Radić, Vanja Gopčević i Danilo Roganović.
Odlična igra nastavljena je i drugog dana takmičenja, pa su Novljani bili bolji od podgoričke Budućnosti 11:2 ( 3:0; 3:0; 3:2; 2:0). Nezaustavljivi su bili Vladan Gardašević i Đorđe Kprivica sa po 5 golova, a Todorović Luka upisao je jedan gol. Kod Podogoričana Vuk Burić postigao je 2 gola.
Zatim su, par sati kasnije, izabranici Dušana Ivanovskog nadvladali i ekipu Budve 7:3 (1:0; 1:1; 2:2; 3:0). Pružili su Budvani dobru igru, ali je ipak savršena odbrana Jadranaša i 6 golova brilijantnog Đorđa Koprivice i jedan gol Luke Todorivća zasluženo Novljanima donio prvo mjesto sa kojeg kreću u drugi dio takmičenja Kupa. Za Budvane po gol su postigli Luka Dragović, Pavle Dabić i Andrija Aleksić.
PVK JADRAN CARINE: Luka Gardašević, Jovan Pješivac, Miloš Nikezić, Vjera Bulajić, Luka Todorović, Matija Kosić, Todor Nikčević, Vladan Gardašević, Slobodan Radanović, Đorđe Koprivica, Vukašin Gojković, Milan Zloković, Ilija Samardžić, Danilo Ćurčija, Ljubo Sijerković, Andrej Jovanović, Luka Kovačević Uroš Sijerković, trener Dušan Ivanovski.