Protekli vikend u Herceg Novom, na bazenu “Jadran”, održano je Prvenstvo Crne Gore za vaterpoliste 2008. godište i mlađe, i Kup države za igrače 2001. godište i mlađe. Izabranici Dušana Ivanovskog i Zorana Ivanovskog, Jadranaši do 11 godina, završili su Prvenstvo na drugom mjestu. Ekipa Jova Vukasovića, vaterpolisti do 18. godina, takmičenje Kupa završili su trećeplasirani.

TOK PRVENSTVA 2008. GODIŠTE: Na startu turnira Jadranaši su odigrali neriješeno sa Budvom 3:3 (1:2, 0:0, 2:0, 0:1). Budva je imala plus 2 iz prvog dijela prvenstva, pa je lakše došla do trijumfa prvaka države. Za Novljane Slobodan Radanović, Đorđe Koprivica i Vladan Gardašević upisali su po gol. Kod Budvana 2 gola postigao je Stefan Kruta, a jedan Pavle Dabić.

U borbi za drugo mjesto mladi Novljani nadigrali su Primorac 8:5 (0:3; 3:0; 1:1; 4:1). Za Novljane 4 gola postigao je sjajni Vukašin Gardašević, a Đorđe Koprivica bio je odličan sa 2 gola. Luka Todorović pobrinuo se jednim golom da rezultat bude veći. Kod Primorca Balša Crepulja, Vanja Gopčević i Danilo Roganović upisali su po gol. Primorac je takmičenje završio na trećem mjestu.

Trener Dušan Ivanovski rekao je da je bilo dosta pozitivnih stvari u oba meča, ali da su protiv Budve promašili veliki broj izglednih šansi.

“Promašili smo dva penala i još četiri izgrađene akcije sa igračem više. Možda je malo bilo straha kod djece, pa je bilo promašaja. Malo je bilo treme ali sve u svemu igra je bila na zadovoljavajućem nivou. Te neke stvari koje čine sport zanimljivim nisu se okrenule na našu stranu. Treba raditi, to djeci može da da dodatni primjer kako treba jače trenirati i redovnije dolaziti na treninge, i sledeći put će da bude bolje”, jasan je Ivanovski.

PVK JADRAN CARINE 2008: Luka Gardašević, Jovan Pješivac, Miloš Nikezić, Vjera Bulajić, Luka Todorović, Matija Kosić, Todor Nikčević, Vladan Gardašević, Slobodan Radanović, Đorđe Koprivica, Vukašin Gojković, Milan Zloković, Ilija Samardžić, Danilo Ćurčija, Ljubo Sijerković, Andrej Jovanović, Uroš Sijerković, trener Dušan Ivanovski i Zoran Ivanovski.

TOK KUPA 2001. GODIŠTE: Jadranaši su na svom bazenu poraženi od ekipe Cattara 9:12 (1:2; 4:4; 1:3; 4:6). Najefikasniji kod Novljana bio je Uroš Vučurović sa savršenih 5 golova, a Danilo Radović postigao je sjajna 4 gola. Kod Cattara Mršić je upisao 4. Po 2 su postigli Pržica, Milić i Vuksanović. Po jedan su dali Vujošević i Jašović.

jadran-carine-novosti-190603-2

Drugog dana Novljani su upisali trijumf protiv Budve 17:7 (4:3; 6:1; 4:1; 3:2). Sa po 5 golova kod Jadranaša nezuastavljivi su bili Uroš Vučurović i Radović Danilo. Tomislav Malović bio je sjajan sa 3 gola, a da pobjeda bude veća pobrinuli su se Filip Aleskić, Jovan Vujović, Matija Sladović i Marko Radanović sa po jednim golom. Kod Budvana istakao se Filip Jablan sa 4 gola, a po jedan su dali Danilo Radonjić, Stefan Dimić i Andrija Korać.

Momci sa Škvera bili su blizu pobjede protiv Primorca, ali je ipak utakmica završena remijem 10:10 (4:2; 2:1; 2:4; 2:3). Jadranaš Danilo Radović bio je odličan sa 3 gola, a sa po 2 su ga pratili Uroš Vučurović i Nikola Jančić. Sjajni su bili i Stefan Subotić, Mirko Sijerković i Matija Sladović sa po jednim golom. Kod Kotorana istakao se Miroslav Perković sa 4 gola, Vuk Drašković dao je 3, a Mlađan Janović  2 gola. Po jedan su upisali Josip Reichel i David Vukotić. Prvoplasirani je Primorac, a drugo mjesto pripalo je Cattaru. Jadranaši su osvojili treće mjesto, a Budva četvrto.

Trener Jovo Vukasović je kazao je da su njegovi igrači odigrali veći dio utakmice protiv Primorca odlično, te da su imali i rezultat koji je nagovještavao da Jadran možda može i da ima razliku koja bi mu dala prvo mjesto.

“Kod četiri razlike imali smo izuzetne šanse za gol. Došlo je da iz situacije gdje treba da damo, mi primimo golove. Imali smo lijepu šansu ali jedva izborili neriješeno. Primorac je zasluženo osvojio Kup”, rekao je Vukasović.

Dodao je da što se tiče novih vaterpolo pravila, po kojima je suđen Kup, smatra da objema ekipama treba vremena za prilagođavanje.

“Isto tako, kako treba trenerima i igračima, tako treba i sudijama vremena za učenje i prilagođavanje novih pravila. Imamo problem što neki ne mogu da savladaju ni stara”, zaključio je Vukasović.

PVK JADRAN CARINE 2001: Lazar Bovan, Filip Aleksić, Uroš Vučurović, Tomo Malović, Stefan Subotić, Danilo Radović, Jovan Vujović, Vlado Vavić, Mirko Sijerković, Matija Sladović, Nikola Jančić, Marko Radanović, Ilija Radović, Vujičić Damjan, trener Jovo Vukasović.