Vaterpolisti Jadrana Carine 2001. godište poraženi su, u finalu prvenstva Crne Gore, od Primorca 9:10 (3:0; 0:3; 3:3; 3:4) i pripalo im je drugo mjesto. Novljani su do finala došli pobjedom nad domaćinom, Budvom, 17:13 (5:6; 8:2; 2:2; 2:3), ali su Kotorani bili bolji u borbi za trofej. Jadranašima je ovo prvi poraz u ovoj sezoni.

Trener Jovo Vukasović kazao je da je utakmic imala razne faze.

“Imali smo prednost u prvoj četvrtini, a potom igrali gol za gol. Pred kraj 17 sekundi imali smo igrača više, ali je lopta pogodila prečku. Čestitam Primorcu”, rekao je Vukasović.

Istakao je da se Jadran pokazo kao najbolja ekipa, koja ima samo jedan poraz u sezoni, dok Primorac ima tri.

“Nisam mogao da tražim više od ekipe, zbog nedostatka bazena u dva mjeseca imali smo pet treninga. Takođe i Primorac je bez bazena, ali ima više mogućnosti za rad”, jasan je Vukasović.

Za PVK Jadran Carine Herceg Novi igrali su: Lazar Bovan, Mirko Sijerković, Uroš Vučurović, Tomislav Malović, Stefan Subotić, Jovan Vujović, Luka Murišić, Vladimir Vavić, Marko, Nikola Ilić, Nikola Jančić, Martin Gardašević, Ilija Radović i Danilo Radović.

TOK TAKMIČENJA:

Prvog dana Jadranaši su bili ubjedljivi protiv VK Budva 17:13 (5:6; 8:2; 2:2; 2:3) i tako obezbjedili finale. Prvo poluvrijeme donijelo je bitnu prednost Novljanima, a u nastavku utakmice nije bilo iznenađenja. Utakmicu su sudili Jovan Kontić (KO) i Miodrag Stanišić (KO).

Kod Novljana istakao se Danilo Radović sa 9 golova, po 2 su upisali Uroš Vučurović i Nikola Jančić. Po jedan gol postigli su Stefan Subotić, Mirko Sijerković, Marko Radanović i Martin Gardašević. Za Budvane po 3 gola upisali su Danilo Radonić, Nenad Dragović i Nikola Ivanović. Dva gola postigao je Andrija Korać, a po jedan Pavle Kankaraš i Vladan Vukićević.

Drugog dana Novljani su poraženi od VK Primorac rezultatom 9:10 (3:0; 0:3; 3:3; 3:4) i pripalo im je drugo mjesto. Utakmica je bila dinamična i neizvjesna, derbi dva vrhunska rivala. Kotorani su uspjeli da se nakon prve četvrtine vrate u igru, a Jadran je ispusti bitnu prednost. Nakon poluvremena ekipe su igrale jako, u četvrtom periodu, pred kraj duela, trener Primorca Marko Gopčević dobio je žuti karton. Utakmicu su sudili Nikola Arnaut (PG) i Andrija Đurašković (PG).

Kod Novljana istakao se Danilo Radović sa 6 golova, a 2 je postigao Uroš Vučurović. Marko Radanović upisao je jedan gol. Za Kotorane 4 gola postigao je Đorđije Stanojević, a po 2 Miroslav Perković i Vuk Drašković. Po jedan pogodak su upisali Aljoša Mačić i Miloš Sekulić.

Momci sa Škvera primili su ukupno 23, a postigli 26 golova.