Vaterpolisti Jadrana Carine pobjedili su, u drugoj finalnoj utakmici Prvenstva Crne Gore, ekipu VK Budva rezultatom 7:3 (1:1; 1:0; 2:1; 3:1). Prvenstvo se igra na tri dobijene utakmice. Treća finalna utakmica igra se 1. maja, u 18:30 časova, na Škveru. Novljani će, uz podršku sa tribina, pokušati da dođu do 15. titule prvaka države, uzastopne šest.

Čovjek bez koga crnogorski vaterpolo ne bi bio ono što je danas, Vladimir Gojković, kazao je da je ovo bila teška utakmica, ali kvalitetna.

“Utakmica je bila sa boljim odbranama, nego u prvom meču. Čestitam Budvi, prije svega čestitam i mojim igračima. Ušli su ozbiljno u meč”, jasan je Gojković.

TOK UTAKMICE:

Prva četvrtina počela je golom Jadranaša Dimitrija Obradovića (1:0), ali brzo je izjednačio Nikola Bogdanović (1:1). Slaven Kandić imao je posla tokom ovog perioda, ali nije dozvolio prednost Budvanima.

Igrača više u drugom periodu iskoristio je brilijantni Kanstantsin Averka za 2:1! Junak druge četvrtine bio je i golman Novljana, žestok momak u večerašnjem duelu, Slaven Kandić.

Nezaustavljivi Dimitrije Obradović bio je bez greške za 3:1, u trećem periodu. Bogdanović Nenad dao je gol za 3:2. Sergej Lobom napravio je peterac nad Vladanom Spaićem, a Đuro Radović potpio je Budvane za 4:2. Kandić je bio nesalomljiv tokom ovog perioda na golu Novljana.

Magični Kanstantsin Avreka potpio je Budvanima sve nade golom za 5:2, u četvrtom periodu. Peterac je iskoristio za Budvane Miroslav Ranđić (5:3). Bez greške peterc je iskoristio i Kanstantsin Averka (6:3) i poveo Novljane do pobjede. Stavio je na muke domaćina Filip Gardašević sjajnim golom za 7:3. Slaven Kandić zaključao je gol za domaćina i olakšao put Novljanima ka trofeju.

PVK JADRAN CARINE: Slaven Kandić, Nikola Brkić, Danilo Radović, Dimitrije Obradović 2, Dušan Banićević, Kanstantsin Averka 3, Petar Mijušković, Filip Gardašević 1, Đuro Radović 1, Vladan Spaić, Dragan Drašković, kap. Marko Petković, Petar Tešanović, Uroš Vučurović, trener Vladimir Gojković.

VK BUDVA: Vitorović Milan, Ranđić Miroslav 1, Ćetković Sava, Dragović Danilo, Brguljan Matija, Stojčić Nenad 1, Lobov Sergej, Vukmirović Marko, Bogdanović Nikola 1, Danilović Damjan, Ćetković Petar, Franeta Branko, Zubac Igor, Dragović Nenad, trener Pejaković Drago.