Prvi turnir prvenstva Crne Gore, za igrače 2008. godište, vaterpolisti Jadrana Carine završili su sa pobjedom i porazom. Izabranike Zorana Ivanovskog i Dušana Ivanovskog čeka završni turnir prvenstva, u Herceg Novom. Budva vodi sa dvije pobjede, a Jadran Carine je prati sa pobjedom manje. Primorac je upisao dva poraza.

Prva vaterpolistkinja sa kapicom Jadranovih boja

Iako ovaj turnir rezultatski nije ono najbolje što Novljani mogu da pokažu, a nema sumnje da će u narednom periodu, ovo takmičenje za Jadran Carine imalo je poseban značaj. Prvi put u istoriji kluba sa Škvera svoje mjesto u vaterpolo ekipi našla je desetogodišnja djevojčica, Vjera Bulajić. Mlada Jadranašica, sa kapicom broj četiri, hrabro prkosi predrasudama i pliva ka svojim snovima.

Trener Dušan Ivanovski istakao je da je Vjera bila hrabra i da su je dječaci prihvatili bez problema.

“Vjera je prva djevojčica koja je debitovala za nas, igrala je drugu utakmicu i bila je dobra. Prvi dan turnira pobijedili smo ekipu Primorca, a drugog dana smo poraženi od Budve. Jedan od najboljih dječaka je nedostajao, Vladan Gardašević, nije mogao da igra”, kazao je Ivanovski.

Ivanovski je dodao da će Jadranašima, na sledećem turniru, da bude lakše kada Gardašević bude mogao da pomogne.

TOK TURNIRA:

Ekipa sa Škvera nadigrala je ekipu Primorca 9:7 (1:1; 4:2; 2:2; 2:2), na startu turnira. Primorac nije imao rešenje za Đorđa Koprivicu koji je postigao šest golova. Po jedan gol dali su Miloš Nikezić, Matija Kosić i Luka Todorović koji su olakšali pobjedu. Kod Primorca Vanja Gopčević savladao je odbranu Jadrana sa pet golova, a po jedan su upisali Vasilije Radonjić i Danilo Roganović. Utakmici su sudili Kriještorac Vasilije (KO) i Đurašković Andrija (PG).

Drugog dana turnira Jadranaši su za dva gola bili slabiji od Budve 2:4 (1:2; 0:1; 0:1; 1:0). Za Jadran Carine Matija Kosić i Đorđe Koprivica dali su po gol. Kod domaćina Maksim Mijatović bio je precizan dva puta, a Stefan Kruta i Andrija Aleksić upisali su po gol. Utakmicu je sudio sudijski par Božo Đurašković (PG) i Andrija Đurašković (PG).

PVK Jadran Carine 2008. godište: Luka Gardašević, Jovan Pješivac, Miloš Nikezić, Vjera Bulajić, Danilo Ćurčija, Matija Kosić, Todor Nikčević, Luka Todorović, Slobodan Radanović, Đorđe Koprivica, Vukašin Gojković, Milan Zloković, Ilija Samardžić, Andrej Jovanović, Ljubo Sijerković, Uroš Sijerković, Gardašević Vladan, trener Dušan Ivanovski i Zoran Ivanovski.