Herceg Novi grad od skalina, u kojem su mnogi pronalazili mir i inspiraciju, glavni je motiv vaterpolo plivačkog kluba Jadran Carine za svoju prvu suvenir majicu.

Da se tradicija Jadrana tiče Novljana u klubu sa Škvera ne zaboravljaju, pa su odlučili da obraduju sugrađane i sve one koji vole vaterpolo, prepoznatljivom majicom koja oslikava spoj neprolaznih lokalnih simbola i vaterpola.

Neraskidiva veza Novoga i Jadrana ilustrovana na majici, u primorskom stilu, predstavljaće spoj tradicije grada i kluba koji gotovo 100 godina svoje sugrađane čini ponosnim brojnim trofejima.

Direktor Jadrana, Miloš Mračević, kazao je da klub posebno raduje što je prva suvenir majica urađena u saradnji sa hercegnovskom firmom “Pasara”, čiji je vlasnik Boris Šuberić.

“Inspiracija nam je bila da povežemo jednu veliku tradiciju i povezanost Jadrana i Herceg Novog. Imamo vaterpolistu s loptom i simbol grada i Sat kulu. Ovo je prvi u nizu suvenira koji ćemo da radimo sa Pasarom”, rekao je Mračević.

Majica će moći da se kupi na bazenu, na Škveru, i u galeriji suvenirnice “Pasara”, koja se nalazi na Stepenicama 28. Oktobra, iznad Škvera a ispod trga, u srcu grada.

Vlasnik galerije – suvenirnice i autor Jadranove ilustracije, naš Novljanin, Boris Šuberić istakao je zadovoljstvo zbog saradnje sa hercegnovskim Jadranom Carine.

“Iz ovoga smo grada i onda smo spojili lijepo i korisno. Sve je poteklo na Miloševu inicijativu. Ponudio nam je posao s tom idejom, što smo mi prihvatili sa velikim zadovoljstvom”, pojasnio je Šuberić.

Ideja vodilja za izradu ilustracije, za suvenir majice, bila je da se napravi spoj naših lokalnih, primorskih simbola sa Jadranom.

“Napravili smo par ilustracija, izabrana je jedna gdje naš vaterpolista – mornar grli Toru. Ima obilježja Jadrana i grada. Napravili smo lijep spoj. Veliko nam je zadovoljstvo što nas je Jadran prepoznao, zalažemo se za zajedničke lokalne ideje i vrijednosti.. Nije nam bilo teško uopšte. Imali smo smjernice, vaterpolistu , logo grada, simbol grada. Išlo je veoma brzo, urađeno je sve za nekoliko dana”, kazao je Šuberić.

Štampa na majici će biti obostrana. Na prednjoj strani će se nalaziti ilustracija dimenzija 30×25 centimetara i štampa na leđima gdje će biti logo kluba sa natpisom Jadran Herceg Novi.