U trećoj utakmici prvog turnira Regionalne lige Jadran je na domaćem terenu savladao ekipu kotorskog Primorca rezultatom 7:9 (3:1, 0:2, 1:3, 3:3). U bokeškom derbiju Primorac je imamo inicijativu u prvom periodu, ali naši momci su sjajnom igrom doški do prve pobjede u Regionalnoj ligi.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i sa dva brza pogotka poveli sa 2:0. Nakon nekoliko šuteva sa spoljnih pozicija jadranaša, Mršić postiže novi gol za 3:0. Konačno, nakon 4 pokušaja Kalturina naši momci stižu do prvog pogotka na utakmici za 3:1.

U prvom napadu drugog perioda Vasilije Radović uspjeva izboriti igrača više, a Muskat koristi priliku za gol i 3:2. Na samo 2 sekunda prije odlaska na poluvrijeme Muskat postiže svoj drugi gol sa igračem više i poravnava rezultat na 3:3. Malom broju golova na obe strane doprinos su dali golmani sa sjajnim odbranama.

Martin-gardasevic-jadran-primoracPrvo prednost na utakmici za jadranaše donosi Matej Čaraj, sjajnim pogotkom, sa centarske pozicije za 3:4. Crepulja pogotkom sa krila dovodi do novog izjednačenja, 4:4. Stevović, šutem sa nezgodnog vanjskog donosi prednost našem timu od 4:5. Na 13 sekundi prije kraja trećeg perioda, sjajnim potezom Danilo Radović iz kontra napada postiže gol i povećava prednost našeg tima na 4:6.

Nakon dva minuta igre u posljednjem periodu i dva isključenja u jednom napadu Kalturin postiže gol za 4:7. Ali Crepulja već u sljedećem napadu iz peterca postiže gol za 5:7. Na 4 minuta do kraja utakmice Danilo Radović ne uspjeva da postigne gol i poveća prednost. Kalturin sa igračem više postiže gol za 5:8, a već u narednom napadu Crepulja iz iste situacije smanjuje na 6:8. Minut prije kraja utakmice Sladović svojim prvim pogotkom osigurava pobjedu jadranaša, 6:9. Drašković postiže gol iz peterca za 7:9.

Primorac – Jadran 7:9 (3:1, 0:2, 1:3, 3:3)

Bazen “Jadran” – Herceg Novi.

Sudije: Vlaho Radičević (HRV), Jakov Blaškić (HRV).

Igrač više: Primorac 6(4), Jadran 9(5). Peterci: Primorac 2(2), Jadran 1(0)

Primorac: Kralj, Drašković 2, Crepulja 3, Gopčević, Mačić 1, Vukasnović, Paunović, Gardašević, Stanojević, Vujošević, Šekarić, Baštrica, Isljamović, Mršić 1.

Jadran: Đurović, Khalturin 3, Stupar, Vukićević, Hadžić, D. Radović 1, Stevović 1, Gardašević, Muscat 2, Sladović 1, Čaraj 1, V. Radović, I. Radović, Bošković.