Povodom 100 godina Plivačkog-vaterpolo kluba Jadran u subotu, 02. jula zastava kluba biće podignuta na Toru (Sahat kulu), čime će započeti programi u čast ovog značajnog jubileja.

Ceremonija podizanja zastave kluba na kulu koja predstavlja jedan od simbola Herceg Novog biće održana na Trgu Nikole Đurkovića, sa početkom u 10 časova.

Čast da podignu zastavu imaće tandem šampiona, legende Jadrana – najbrža plivačica Jugoslavije iz 1959. godine Tia Čamdžić Dožić i član šampionske generacije iz 1958. godine, najstariji Jadranaš, vaterpolista Boris Čukvas.

Podizanje zastave pratiće otvaranje izložbe fotografija na otvorenom, pod nazivom „Jadranovih prvih 100“.

Programi-u-cast-100-godina-PVK-JadranaIzložba će biti postavljena u centru grada, gdje će kroz fotografije snimljene u periodu od 1922. godine do danas brojnim prolaznicima svjedočiti o bogatoj istoriji, razvoju i uspjesima kluba koji je 17 puta bio državni prvak u vaterpolu, 16 puta osvajač nacionalnog vaterpolo kupa, dva puta osvajač Regionalne vaterpolo lige, osvajač turnira Evropskih gradova, vicešampion Evrope i finalista Euro Kupa, kao i 14 puta ekipni državni prvak u plivanju.

Birajući između 3.200 fotografija koje Jadran čuva u svojoj bogatoj arhivi, izložbu su osmislili Boro Mračević, Gabo Golubin i Vojislav Vojo Kilibarda, a odabrane fotografije riječju je dopunila novinar i publicista Vitka Vujnović.

Program će upotpuniti defile Gradske muzike i mažoretki od Tore, na kojoj će se vijoriti Jadranova zastava, do kraja pješačke zone Njegoševe ulice gdje će biti postavljena izložba fotografija.

Centralno dešavanje u čast 100 godina PVK Jadran je vaterpolo utakmica „Jadranove legende“, koja je zakazana za 08. jul u 19 časova na bazenu na Škveru.