Potpredsjednik Opštine Herceg Novi Dragan Janković i sekretar za društvene djelatnosti i sport Vladimir Dželetović ugostili su danas novske vaterpoliste – junioske viceprvake svijeta

: Aleksu Ukropinu, Petra Tešanovića, Dušana Banićevića, Đura Radovića i Petra Mijuškovića, kao i koordinatora mlađih vaterpolo selekcija Crne Gore Zorana Ivanovskog i Miloša Mračevića, sportskog direktora njihovog matičnog kluba „Jadran”.

Mladi Novljani su ove godine u Podgorici osvojili srebrnu medalju na prvenstvu svijeta za juniore, na čemu su im predstavnici lokalne uprave čestitali i uručili prigodne poklone. Od jedanaest reprezentativaca Crne Gore, pet ih je iz našeg grada.

Potpredsjednik Janković je kazao da se uspjeh ovih mladih ljudi mnogo cijeni, uz izvinjenje i objašnjenje što se nisu sastali i ranije.

„Izuzetno smo ponosni na vas. Podrška vama i uopšte vaterpolu u Herceg Novom ne može se sporiti. Nastavićemo da slavimo sa vama sve uspjehe, koji su i uspjesi ovog grada, da pomažemo sport po kome se Novi u svijetu poznaje. Ne sumnjamo da ćete i ubuduće da nižete pobjede, dostižete i premašujete postignuća onih koji su vam uzori, a mi smo tu da vas podržimo i čestitamo vam”, kazao je Janković.

jadran-carine-mladi-161110-1

Sekretar Dželetović je ostvareni uspjeh čestitao svjetskim viceprvacima, ali i upravi Plivačkog-vaterpolo kluba „Jadran” koja na ozbiljan i predan način radi sa ovim mladim ljudima i stvara uslove za razvoj vrhunskih sportista.  Kako je kazao, ovakav uspjeh potvrda je da se dugogodišnji trud isplatio i da su vrhunski u onome što rade. Poželio im je još mnogo trofeja i dobrih rezultata.

U ime kluba i sportista, zahvalnost je podijelio sportski direktor Miloš Mračević.  Kako je istakao, podrška lokalne uprave im je od velikog značaja, da uvijek sa ponosom predstavljaju svoj grad i tako će nastaviti i ubuduće.