U prvoj utakmici osmine finala LEN Evrokupa Jadran je na gostovanju u Savoni rezultatom 16:10 (3:2, 4:3, 3:3, 6:2). Loša igra naših momaka u posljednjem periodu je dovela do visoke prednosti domaćina koja će biti teško dostižna u revanšu.

danilo-radovic-savona-jadran-evrokup

Jadranaši su odlično otvorili utakmicu i imali prednost do polovine prve četvrtine, kada je domaća ekipa postigla dva vezana gola i povela sa golom prednosti. U drugom periodu se igralo gol za gol i na poluvrijeme se otišlo na dva gola prednosti za domaćina.

Slična igra se nastavila i u trećem periodu, naš tim je prilazio na gol zaostaka, ali u posljednji period se ušlo sa 2 gola zaostatka. U četvrtoj četvrtini potpuni krah naše odbrane, domaćin sa 6 vezanih golova rješava utakmicu i stiču veliki kapital pred revanš meč koji je na programu za 15 dana.

Savona – Jadran 16:10 (3:2, 4:3, 3:3, 6:2)

Bazen „Carlo Zanelli” – Savona.

Sudije: ZWART Michiel (NED), SCHWARTZ Matan (ISR).

Igrač više: Savona 10(5), Jadran 19(8). Peterci: Savona 2(2), Jadran 1(1).

Savona: Nicosia, Rocchi 2, Patachaliev 1, Filjoli 2, Vavić, Rico 4, Bragantini, Bruni 2, Campopiano 1, Guidi, Đurđić, Erdelji, Da Rod.

Jadran: Đurović, Kolod 2, Vučurović, Vukićević, Vujović 1, D. Radović, Nagaev 1, Gardašević, Banićević, Sladović, Čaraj 1, V. Radović , I. Radović.