Jadran je prvu utakmicu u sezoni 2021/22 odigrao u okviru kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona čiji je Jadran i organizator. Turnir se zbog urušavanja krova na bazenu Instituta Dr Simo Milošević, održava na bazenu sportskog centra Morača u Podgorici. Na ovom kvalifikacionom turniru učestvuje 7 ekipa: OSC Budapest (HUN), Sintez Kazan (RUS), Apolon Smyrnis (GRE), EVK Žaibas (LTU), Jadran Split (CRO), Enka Istanbul (TUR) i naš tim kao domaćin turnira.

U prvom kolu Jadran se sastao sa imenjakom iz Splita i pretrpio poraz rezultatom 10:15 (3:4, 4:4, 2:4, 1:3). Naš tim u ovoj sezoni nastupa u izuzetno podmlađenom sastavu predvođeni sa dva iskusna igrača, Markom Petkovićem i Dimitijem Obradovićem. Imenjak iz Splita se znatno pojačao u odnosu na prošlu sezonu i konkuriše za prvaka Regionalne lige.

Gosti su poveli nakon igrača više pogotkom Marinić Kragića, ali već u sljedećem napadu Čaraj sa igračem više poravnava rezultatm na 1:1. Splićani dolaze do još jednog igrača više, ali odbrana našeg tima na visini zadatka i rezultat ostaje nepromjenjen. Prednost gostima donosi Kharkov pogotkom iz krila, za 1:2. Nakon neiskorišćenog igrača više našeg tima, Kharkov koristi prednost igrača više i povećava prednost na 1:3. Ali već u sljedećem napadu Muscat sa igračem više smanjuje na 2:3. Još jedan uspješan napad naših momaka i Vujović poravnava rezultat na 3:3. Međutim, Splićani pojačavaju igru i sa igračem više dolaze do nove prednosti 3:4.

jadran-herceg-novi-petkovic-marko-liga-sampionaNa početku drugog perioda Delić i kontra napada postiže gol za 3:5. Već u sljedećem napadu Vučurović koristi prednost od dva igrača više i smanjuje na 4:5. Pejković sa pozicije centra postiže novi gol za goste i povećava prednost na 4:6. Jovan Vujović na poziciji centra uspjeva da iznudi isključenje i iz istog napada sa stative postiže gol za 5:6. Splićani u narednom napadu dolaze do igrača više i brzom akcijom postižu gol za 5:7. Luka Murišić sjajnim golom sa pozicije desnog krila smanjuje na 6:7. Na samo 30 sekundi prije kraja druge četvrtine Marinić Kragić postiže gol iz peterca za 6:8. Međutim, jadranaši se ne predaju i do kraja drugog perioda uspjevaju da izbore igrača više, što Obradović koristi da smanji prednost Splićana na 7:8.

Splićani nakon dva minuta igre u trećem periodu dolaze do novog gola, Kharkov iz peterca postiže gol za 7:9. Kharkov postiže još jedan gol, ovaj put iz pozicionog napada za 7:10. Gardašević sjajnim šutem iz krila smanjuje na 8:10. Sjanim šutem sa centarske pozicije Vujović postiže novi pogodak za 9:10. Kharkov svojim petim golom povećava prednost na 9:11. Butić sa igračem više povećava prednost gostiju na 9:12.

Jadranaši kosite prednost sa igračem više i Čaraj smanjuje prednost gostiju na 10:12. Delić koristi prednost sa igračem više i postiže gol za 10:13. Novim golom za goste, Dužević povećava prednost na 10:14. Gardašević donosi peterac našem timu, ali Muscat ne koristi tu priliku pa ostaje 10:14. Neumoljivi Kharkov, šestim golom povećava prednost Splićana na 10:15.

Jadran – Jadran Split 10:15 (3:4, 4:4, 2:4, 1:3)

Podgorica – “Bazen SC Morača”.

Sudije: Gomez (ITA), Teixido (ESP).

Igrač više: Jadran 10(5), Jadran Split 11(6). Peterci: Jadran 1(0), Jadran Split 2(2).

Jadran: Đurović, Vujičić, Vučurović 1, Obradović 1, Vujović 3, D. Radović, Murišić 1, Gardašević 1, Muscat 1, V. Radović, Čaraj 2, Petković, I. Radović.

Jadran Split: Podrug, Burić, Marinić Kragić 4, Čagalj, Butić 1, Pejković 1, Bukić, Kharkov 6, Delić 2, Dobud, Šetka, Dužević 1, Anić.