U prvom kolu Lige šampiona Jadran je poražen na gostovanju u Budimpešti od Ferencvaroša rezultatom 9:7 (0:2, 2:2, 5:2, 2:1). Jadran je od samog početka imao odličnu igru, koja je nosila jadranaše u prve dvije četvrtine.

dmitri-kolod-jadran-ferencvarosU prvom periodu uz dva gola našeg tima koj su postigli Dmitri Kolod i Matej Čaraj i sjanom odbranom, odlazi se na pauzu sa sjajnih 0:2. Sličnu igru naš tim nastavlja i u drugom periodu. Golove za Jadran postižu Danilo Radović i Matej Čaraj, ali i dva gola postižu domaćini pa se na poluvrijeme odlazi sa rezultatom 2:4.

Ali iskusna ekipa Ferencvaroša u trećem periodu uspjeva da konsoliduje sveje redove i i preokrene rezultat u svoju korist pa se u posljednji period ušlo sa 7:6 za domaći tim.

Darko-djurovic-jadran-ferencvarosNa startu posljednje dionice Jadran preko Matije Sladovića dolazi do izjednačenja, 7:7, ali iskusni domaćin sa dva gola privodi utakmicu kraju i osvaja prve bodove u Ligi šampiona.

Danilo Radović i Čaraj su dali po dva gola, a Holod, Nagajev i Sladović po jedan. Đurović je odbranio 14 šuteva.

Ferencvaroš – Jadran 9:7 (0:2, 2:2, 5:2, 2:1)

Bazen „Csaszár-Komjadi” – Budimpešta.

Sudije: COLOMBO Raffaele (ITA), SCHOPP Hendrik (GER).

Igrač više: Ferencvaroš 13 (3), Jadran 10 (4). Peterci: Ferencvaroš 1 (0).

Jadran: Đurović, Kolod 1, Vučurović, Vukićević, Vujović, D. Radović 2, Nagaev 1, Gardašević, Banićević, Sladović 1, Čaraj 2, V. Radović, I. Radović.

Ferencvaroš: Szakonyi, Mandić 1, Pohl, Merkulov, Argyropoulos 1, Di Somma 2, Fekete 1, Vigvari, Nagy 1, Varga 2, Jansik 1, Damonte, Vogel.