U prvom kolu Regionalne lige Jadran je na domaćem bazenu dočekao ekipu Juga i pretrpio prvi poraz u ligi rezultatom 7:15 (3:4, 1:3, 3:4, 0:4).

Na startu utakmice centar Juga Kakaris koristi kasnu reakciju golmana Đurovića i postiže gol za 0:1. Kalturin golom sa centralne pozicije postiže prvi gol za Jadran i za 1:1. Ali sa dva brza gola Juga, jedan sa igračem više i drugi iz kontra napada, gosti povećavaju prednost na 1:3. Danilo Radović golom sa igračem više postiže gol za 2:3. Nastavljaju se golovi kao na traci, Fatović postiže novi gol za Jug i 2:4. Danilo Radović potiže još jedan gol sa igračem više za 3:4.

Kao na početku utakmice, Jug u prvom napadu postiže gol sa igračem više za 3:5. Na polovini drugog perioda Kalturin postiže svoj drugi gola za 4:5. Jug koristi prednost igrača više preko Vukojevića i postiže novi gola za 4:6. Još jedan igrač više za goste, Mozara postiže gol za 4:7.

Na startu trećeg perioda kapiten Gardašević postiže gol iz pozicionog napada za 5:7. Jug preko Biljake koristi prednost sa igračem više i postiže gol za 5:8. Žuvela je imao priliku da iz peterca postigne gol za povećanje prednosti, ali Đurović je bio siguran na golu, međutim već u sljedećem napadu Franko Lazić koristi prednost sa igračem više i povećava prednost Juga na 5:9. Jugaši nastavalju da povećavaju prednost, Žuvela postiže novi gol za 5:10. Danilo Radović svojim trećim golom na utakmici smanjuje prednost gostiju na 6:10. Jug nastavlja sa odličnom realizacijom igrača više, Kakris postiže gola za 6:11. Gardašević uspjeva da izbori peterac, a sa linije penala siguran je Sladović za 7:11.

U posljednjem periodu na 5 minuta prije kraja utakmice Jug koristi peterac i postiže gol za 7:12. Grgurević sa igračem više postiže novi gol za Jug i 7:13. Jug i u posljednjem periodu nastavlja dominaciju sa igračem više, Lazić postiže novi gol za 7:14. Na 20 sekundi prije kraja utakmice Vukojević postiže novi gol za Jug i 7:15.

Jadran – Jug 7:15 (3:4, 1:3, 3:4, 0:4)

Bazen “Jadran” – Herceg Novi.

Sudije: Vojin Putniković (SRB), Abdrea Stanojević (SRB).

Igrač više: Jadran 9(3), Jug 9(9). Peterci: Jadran 1(1), Jug 2(1)

Jadran: Đurović, Khalturin 2, Stupar, Vukićević, Hadžić, D. Radović 3, Stevović, Gardašević 1, Gojković, Sladović 1, Čaraj, Ziuzin, I. Radović, Bošković.

Jug: Popadić, Burđelez, Fatović 3, Prkoča, Joković, Vukojević 2, Biljaka 1, Lazić 2, Kržić, Kakris 2, Grgurević 3, Žuvela 1, Jurišić, Mozara 1.

Detaljnu statistiku možete pogledati na sljedećem linku: statistika.