U 1. kolu Prvenstva Crne Gore Jadran je na gostovanju u Budvi pretrpio poraz rezultatom 9:8 (2:2, 3:1, 3:3, 1:2). Jadran je nastupio oslabljen neigranjem golmana Tešanovića, Vujovića i Murišića. Prvestvo Crne Gore je trebalo početi 5. novembra, ali je zbog pogoršanja epidemiološke situacije u državi odloženo.

U prvom periodu utakmica je protekla sa ujednačenom igrom na obe strane oa je i rezulatat iznosio 2:2. U drugom periodu znatno bolja igra domaćina, a naši momci ne uspjevaju pronaći put do gola Budvana pa se na poluvrijeme odlazi sa rezultatom 5:3.

U trećem periodu nešto bolja igra našem tima do polovine treće četvrtine što nam donosi nerješen rezultat 5:5. Međutim, domaćin do kraja ovog perioda ponovo povećava prednost na 2 gola pa se u posljednji period ulazi sa rezultatom 8:6.

I posljednju četvrtinu naš tim odlično počinje, odbrana je na visokom nivou a na 3 minuta do kraja rezultat je iznosio 8:8. Ali na samo 3 sekunde prije kraja gosti postižu pogodak i osvajaju prve bodove u domaćem takmičenju.

Jadran u 2. kolu već sutra, u utorak 08.12.2020. godine, na domaćem ternu dočekuje ekipu Cattara. Utakmica se igra na bazenu Instituta Igalo u 17:00 časova bez prisustva publike. Utakmicu možete pratiti na kanalu Sport MNE.

Budva – Jadran 9:8 (2:2, 3:1, 3:3, 1:2)

Bazen u SRC Budva, Budva.

Sudije: Božo Đurašković, Andrija Đurašković.

Budva: Mandić, D. Dragović, Giga 1, Kovačević 1, Mitrović 3, N. Dragović, Jablan, Vukmirović 1, Vukićević, Ivanović, Ćetković 3, Franeta, Duletić, Korać.

Jadran: Đurović, V. Radović, Gardašević, Obradović, Banićević 2, Averka, D. Radović 1, Muscat, Đ. Radović 2, Sladović, Brkić, Petković 2, I. Radović, Vučurović 1.