U trećem kolu Prvenstva Crne Gore Jadran je na domaćem terenu u bokeškom derbiju savladao ekipu Primorca rezultatom 10:8 (3:1, 2:1, 4:2, 1:4). Naš tim je tokom cijele utakmice držao konce u svojim rukama i kontrolisao rezultat, ali u posljednjem periodu naši momci su zamalo ispustili prednost i pobjedu.

Nakon nekoliko napada i ispitivanja snaga na obe strane, prvi gol za naš tim postiže Muskat iz kontra napada za 1:0. U narednom napadu, Primorac ne koristi igrača više i ponovo iz kontra napada, naš tim povećava prednost preko Kalturina na 2:0. U narednom napadu novi igrač više za Primorac, ali ovaj put Mačić je siguran za 2:1. Nakon izborenog peterca od strane Jovan Vujovića na dva metra, prednost penala ne koristi Matija Sladović. Danilo Radović koristi prednost igrača više za novih +2, 3:1.

Prvi gol u drugom periodu postiže Janović i smanjuje prednost našeg tima na 3:2, ali Matej Čaraj već u narednom napadu pogotkom sa dva metra povećava prednost na 4:2. Jovan Vujović velikom borbom na poziciji centra dolazi do igrača više i postiže gol za 5:2.

U prvom minutu trećeg perioda, Vukićević bježi u kontra napad i nakon faula Filipa Gardaševića zarađuje peterac, koji koristi Danilo Radović za 6:2. U sljedećem napadu sjajnim šutem iz igre mladi Danilo Stupar postiže gol za 7:2. Stupar postiže još jedan gol iz kontra napada za 8:2. Jadranaši nastavljaju sa golovima, ovaj put Danilo Radović iz kontra napada postiže gol za 9:2. Prvi gol za Primorac nakon 12 minuta postiže Paunović sa centra za 9:3. Na 2 sekunde prije kraja Baštrica postiže gol za 9:4.

Na startu posljednjeg perioda Danilo Radović ne koristi priliku iz peterca, Mršić postiže novi gol za Primorac za 9:5. Primorac nastavlja da topi prednost našeg tima, Filip Gadrašević sa igračem više postiže gol za 9:6. Novi gol za Primorac postiže ponovo Filip Gardašević za 9:7. Na 2 minuta prije kraja, još jedan gol primorca preko Mačića za 9:8. Dramu na bazenu spiječava Jovan Vujović na 20 sekundi prije kraja i postiže gol sa centra za 10:8.

Jadran – Primorac 10:8 (3:1, 2:1, 4:2, 1:4)

Bazen „Jadran” – Herceg Novi.

Sudije: Veselin Mišković, Miroslav Mijanović.

Igrač više: Jadran 8(3), Primorac 7(3). Peterci: Jadran 3(1).

Jadran: Đurović, Kalturin 1, Vučurović, Vukićević, Vujović 2, D. Radović 3, Stevović, Gardašević, Muscat 1, Sladović, Čaraj 1, V. Radović, I. Radović, Stupar 2.

Primorac: Kralj, Vučković, Mršić 1, Gopčević, Mačić 2, Kosić, Paunović 1, Gardašević 2, Stanojević, Vujošević, Janović 1, Baštrica 1, Mandić, Perov.