Plivači plivačkog vaterpolo kluba Jadran Carine, koji su nastupali za reprezentaciju Crne Gore na Igrama malih zemalja Evrope u Podgorici, postigli su dobre rezultate. Istako se Jadranaš Vasilije Andrić koji je zaplivao 100 delfin 01:02,63 i oborio državni rekord za kadete.

“Naša je želja bila da otplivaju svoje najbolje rezultate i da budu na tom nivou, zato što je ovo tek početak sezone u velikim bazenima pa je svaki bolji rezultat od prethodnog uspjeh”, istakao je Adrović.

Selektor je naglasio da je Vasilije Andrić obaranjem državnog rekorda za kadete, napravio iskorak u svojim rezultatima.

Ljubica Bošković zaplivala je 100 slobodno 01:02,66 i time popravila lični rekord za 40 stotinki. Takođe, zaplivala je 50 slobodno 28,52 i popravila lični rekord.

“Ljubica je popravila svoje lične rekorde i time pokazala da se u narednom periodu na nju može računati”, pojasnio je Adrović.

Anđela Antunović zaplivala je 100 slobodno najboljim svojim rezultatom sezone 01:01,84.

“Anđela se vratila nekim svojim vremenima od prije. Nije isplivala svoja najbolja vremena, ali se približila tim vremenima”, kazao je Adrović.

Kako je dodao, Toni Kandić i Aleksa Radović plivali su slabije od očekivanog.

Igre malih zemalja Evrope održane su od 27. maja do 1. juna, u Crnoj Gori. Takmičenje u plivanju održano je na otvorenom olimpijskom bazenu u Podgorici, od 28. do 30. maja,i kvalifikaciono je za Svjetsko prvenstvo 2019. i Olimpijske Igre 2020. godine u Tokiju. Plivačku selekciju Crne Gore vodili su treneri Danijela Franeta i Sead Adrović, koji je trener plivača Jadrana Carine.