Mlada plivačka ekipa hercegnovskog Jadrana Carine, vođena trenericama Željkom Ivičević i Milicom Ćorović, osvojila je ekipno drugo mjesto sa ukupno 32 medalja, od čega je 11 zlato, 12 srebro i devet bronza, na petom Međunarodnom plivačkom mitingu čiji je domaćin Sarajevo, klub Sharks.  Jadranaši su prvi među inostranim klubovima, a učešće je imao 21 klub. Novljani su oborili i dva državna rekorda.
Plivanje_pehari
Trenerica Milica Ćorović kazala je da najmlađi plivači Jadrana već treću godinu učestvuju na ovom takmičenju, te da je zadovoljna postignutim rezultatima kao i trenerica Željka Ivičević.
“Ističemo divnu saradnju sa klubom Sharks, organizatorom. Izabrali smo ovaj miting za najlmađe za kraj ljetnje sezone kao nagradu najmlađima koji su bili vrijedni tokom raspusta, ali i za početak nove zimske sezone. Treba pohvaliti sve takmičare, osvajače medalja ,kao i one koji su svojim plasmanom doprinijeli generalnom uspjehu Jadrana kao ekipe”, rekla je Ćorović.
Ćorović smatra da rezultati pokazuju napredak Jadranovih mladih plivačkih nada.
“A to je najvažnije i možemo biti ponosni na najmlađe Jadranaše koji su u konkurenciji od 21 kluba osvojili drugo ekipno mjesto. Najbolja smo ekipa inostrana takođe, a imamo i pehar za najboljeg takmičara od osam godina, a to je Stefan Vreća. Treba istaći mlađanu Taru Petrović koja je osvojila u svim trkama zlatne medalje. Standardno dobre su bile Mina Cvjetičanin i Bjanka Bulajić, kao i Danilo Stupar, Vukašin Gojković i Miloš Nikezić”, kazala je Ćorović.
 
Plivanje_Sarajevo_ekipa_Jadrana
OSVOJENE MEDALJE:
Tara Petrović isplivala je 25 metara daske, 25 metara slobodno i 25 metara leđno, te u svakoj disciplini uzela zlatnu medalju. Stefan Vreća doplivao je do zlatne medalje na 25 metara leđno, dok je uzeo bronzanu medalju na 25 metara slobodno. Uroš Sijerković okitio se bronzom na 25 metara leđno, a na 25 metara slobodno osvojio je srebrnu medalju. Bojana Jovanović isplivala je 25 metara leđnim stilom i došla do srebra.
Vukašin Gojković na 50 metara slobodno bio je trećeplasiran, dok je na 100 metara slobodno i 50 metara leđno osvojio bronzanu medalju. Danijel Adrović isplivao je 50 metara slobodno i 100 metara slobodno i osvojio bronzu. Bjanka Bulajić je na 50 metara slobodno bila srebrna, na 100 metara slobodno zlatna i na 50 metara leđno srebrna, kao i na 50 metara prsno. Katarina Vujinović  isplivala je 50 metara slobodno i okitila se bronzom, dok je na 50 metara prsno osvojila zlato.
Mina Cvjetičanin doplivala je do srebra na 50 metara slobodno, kao i na 100 metara slobodno, a na 50 mtara prsno došla je do zlata i oborila državni rekord za svoje godište. Na 50 metara delfin osvojila je zlatnu medalju, a na 100 metara mješovito srebrnu. Miloš Nikezić  osvojio je zlato na 100 metara slobodnim stilom. Vladan Gardašević isplivao je 100 metara slobodno i osvojio srebrnu medalju. Danilo Stupar  isplivao je 100 metara slobodno i došao do bronze, 50 metara leđno osvojio srebro i 50 metara prsno uzeo bronzu.
Muška ekipa isplivala je štafetu 4×50 metara slobodno i osvojla zlatnu medalju, a plivali s Danijel Adrović, Miloš Nikezić, Vukašin Gojković i Dimitrije Milić. Ženska ekipa isplivala je štafetu 4×50 metara slobodno i okitila se zlatom uz obaranje državnog rekorda, a to su učinile Elena Milić, Bjanka Bulajić, Katarina Vujinović i Mina Cvjetičanin.
Plivanje_Sarajevo_ekipa_Jadrana_1
PVK JADRAN CARINE: Bjanka Bulajić, Katarina Vujinović, Mina Cvjetičanin, Elena Milić, Vjera Bulajić, Jelena Marić, Anđela Radojičić, Faina Driaeva, Ivana Antunović, Ana Marija Copola, Lara Živanović, Darija Raičević, Bojana Jovanović, Tara Petrović, Vukašin Gojković, Andrej Jovanović, Dimitrije Milić, Vuk Milojević, Andrej Čikara, Miloš Nikezić, Danijel Adrović, Vladan Gardašević, Danilo Stupar, Božo Stevanović, Rade Đukić, Stefan Vreća, Uroš Sijerković. Trenerice Željka Ivičević i Milica Ćorović.